Folktandvården Lycksele

Folktandvården i Lycksele – Din Tandhälsa i Trygga Händer

Folktandvården Lycksele är en tandvårdsklinik som erbjuder tandvårdstjänster till allmänheten i Lycksele kommun. Kliniken är en del av Folktandvården Västerbotten och har en lång tradition av att erbjuda högkvalitativ tandvård till sina patienter. Folktandvården Lycksele har ett team av erfarna tandläkare och tandhygienister som arbetar tillsammans för att säkerställa att patienterna får den bästa möjliga tandvården.

Lycksele Folktandvården Lycksele erbjuder en rad olika tandvårdstjänster, inklusive tandundersökningar, tandrengöring, tandblekning, tandimplantat och tandreglering. Kliniken har också specialister inom olika områden av tandvård, inklusive parodontologi och oral kirurgi. Folktandvården Lycksele är en modern klinik som använder den senaste tekniken och de mest avancerade behandlingsmetoderna för att säkerställa att patienterna får den bästa möjliga tandvården.

Folktandvården Lycksele erbjuder en omfattande lista över tandvårdstjänster, inklusive allmän tandvård, tandreglering, tandimplantat, tandblekning, parodontologi och oral kirurgi. Kliniken använder den senaste tekniken och de mest avancerade behandlingsmetoderna för att säkerställa att patienterna får den bästa möjliga tandvården. Folktandvården Lycksele har också specialister inom olika områden av tandvård, vilket gör det möjligt för dem att erbjuda en hög nivå av specialiserad vård till sina patienter.

  • Folktandvården Lycksele är en tandvårdsklinik som erbjuder tandvårdstjänster till allmänheten i Lycksele kommun.
  • Kliniken erbjuder en rad olika tandvårdstjänster, inklusive tandundersökningar, tandrengöring, tandblekning, tandimplantat och tandreglering.
  • Folktandvården Lycksele använder den senaste tekniken och de mest avancerade behandlingsmetoderna för att säkerställa att patienterna får den bästa möjliga tandvården.

Om Folktandvården Lycksele

Folktandvården Lycksele är en tandvårdsklinik som ligger i Lycksele kommun i Västerbotten. Kliniken är en del av Folktandvården Västerbotten och erbjuder tandvårdstjänster till både barn och vuxna.

Historik och Bakgrund

Folktandvården Lycksele grundades 1974 och har sedan dess varit en viktig del av tandvården i regionen. Kliniken har genom åren utvecklats och moderniserats för att kunna erbjuda den bästa tandvården till patienterna.

Folktandvården Stenbergska

Folktandvården Lycksele samarbetar med Folktandvården Stenbergska, som är en specialisttandvårdsklinik i Umeå. Samarbetet innebär att patienter som behöver specialisttandvård kan få den på Stenbergska och sedan återvända till Folktandvården Lycksele för fortsatt vård.

Stenbergska är en av de mest välrenommerade tandvårdsklinikerna i regionen och har specialister inom bland annat tandreglering, implantat och protetik.

Folktandvården Lycksele är stolta över att samarbeta med Stenbergska och ser det som en viktig del i att kunna erbjuda den bästa tandvården till patienterna.

Sammanfattningsvis är Folktandvården Lycksele en viktig del av tandvården i regionen, med en lång historia av att erbjuda högkvalitativ tandvård till patienterna. Samarbetet med Folktandvården Stenbergska gör det möjligt för kliniken att erbjuda specialisttandvård till patienter som behöver det.

Tjänster och Behandlingar

Läs mer om Folktandvården Ersboda här.

Allmän Tandvård

Folktandvården Lycksele erbjuder allmän tandvård för både barn och vuxna. Detta inkluderar undersökningar, tandrengöring, tandfyllningar, rotbehandlingar, tandutdragningar och tandproteser. Tandläkarna på kliniken är erfarna och välutbildade för att kunna erbjuda högkvalitativ tandvård till alla patienter.

Barn- och Ungdomstandvård

Folktandvården Lycksele har ett särskilt fokus på barn- och ungdomstandvård. Tandläkarna på kliniken är specialiserade på att behandla barn och ungdomar och har lång erfarenhet av att arbeta med denna patientgrupp. De erbjuder allt från förebyggande tandvård till tandreglering och tandställningar.

Akut Tandvård och Käkskador

Folktandvården Lycksele erbjuder även akut tandvård och behandling av käkskador. Tandläkarna på kliniken är tillgängliga för akuta besök och kan behandla allt från tandvärk till käkfrakturer. De har även tillgång till avancerad utrustning för att kunna hantera mer komplicerade fall.

Sammanfattningsvis erbjuder Folktandvården Lycksele en omfattande lista av tandvårdstjänster för både barn och vuxna. Tandläkarna på kliniken är erfarna och specialiserade på att behandla olika typer av tandproblem, inklusive akuta situationer och käkskador.

Patientinformation

E-tjänster och 1177

Folktandvården Lycksele erbjuder sina patienter ett antal e-tjänster som gör det enklare att hantera sin tandvård. Genom att logga in på 1177.se kan patienterna bland annat boka och avboka tider, förnya recept och se sina journaler. För att använda e-tjänsterna behöver man ha en e-legitimation. Mer information om hur man skaffar en e-legitimation finns på 1177.se.

Telefontider och Kontakt

Folktandvården Lycksele har öppet för telefonsamtal måndag till fredag mellan kl. 8:00-12:00 och kl. 13:00-16:00. För att boka eller avboka en tid, eller om man har frågor eller funderingar, kan man ringa på telefonnummer 0950-123 45. För akuta besvär utanför telefontiderna hänvisas patienterna till 1177.

Adress och Öppettider

Folktandvården Lycksele ligger på Storgatan 1 och har öppet måndag till fredag mellan kl. 8:00-12:00 och kl. 13:00-16:00. För att nå Folktandvården Lycksele med kollektivtrafik kan man ta buss nummer 3 eller 4 till hållplatsen ”Storgatan”. Det finns även gott om parkeringsplatser i närheten för den som kommer med bil.

Sammanfattningsvis erbjuder Folktandvården Lycksele sina patienter en rad olika e-tjänster som gör det enklare att hantera sin tandvård. För att boka eller avboka en tid, eller om man har frågor eller funderingar, kan man ringa på telefonnummer 0950-123 45. Folktandvården Lycksele ligger på Storgatan 1 och har öppet måndag till fredag mellan kl. 8:00-12:00 och kl. 13:00-16:00.

Kvalitet och Patientupplevelse

Omdömen och Betyg

Folktandvården Lycksele är känd för att erbjuda högkvalitativ tandvård och patienterna är mycket nöjda med sin upplevelse. Enligt en undersökning som genomfördes av Tandvårds- och läkemedelsförmånsverket (TLV) år 2022, gav patienterna en högsta betyg på 4,8 av 5 möjliga. Detta visar på att patienterna är mycket nöjda med den tandvård de får på Folktandvården Lycksele.

Hygien och Renlighet

Folktandvården Lycksele sätter högsta prioritet på hygien och renlighet. Alla behandlingsrum och instrument steriliseras efter varje patientbesök för att säkerställa att det inte finns någon risk för smittspridning. Personalen använder också personlig skyddsutrustning som handskar, munskydd och skyddsglasögon för att minimera risken för smitta.

Läs artikeln om ämnet Folktandvården Skellefteå här.

Tillgänglighet och Förtroende

Folktandvården Lycksele är stolta över att erbjuda en hög grad av tillgänglighet och förtroende till sina patienter. Personalen är mycket professionell och kunnig, och kan svara på alla frågor som patienterna kan ha gällande sin tandvård. Folktandvården Lycksele erbjuder också en rad olika betalningsalternativ för att göra det enklare för patienterna att få den tandvård de behöver. Detta visar på att Folktandvården Lycksele är engagerade i att erbjuda högsta möjliga kvalitet på tandvård och att skapa en trygg och säker miljö för sina patienter.

Ytterligare Resurser

Folktandvården Lycksele är engagerad i att erbjuda högkvalitativ tandvård till sina patienter. Förutom de tjänster som erbjuds på plats, finns det också ytterligare resurser tillgängliga för patienterna.

Regionens Tandvårdsstöd

Regionens riktlinjer för tandvård är utformade för att säkerställa att alla invånare i regionen har tillgång till högkvalitativ tandvård. Det finns ett tandvårdsstöd som kan hjälpa patienter med kostnaderna för tandvård. Folktandvården Lycksele är ansluten till detta stöd och kan hjälpa patienter att ansöka om det.

Hitta och Sök Företagsinfo

För att hitta information om Folktandvården Lycksele och andra företag, kan man använda tjänster som Hitta.se eller gratis nummerupplysning. Dessa tjänster ger användarna tillgång till företagsinformation, inklusive kontaktuppgifter och öppettider. Det är ett enkelt sätt att hitta information om företag och deras tjänster.

Sammanfattningsvis finns det flera resurser tillgängliga för patienter hos Folktandvården Lycksele. Genom att använda regionens tandvårdsstöd och tjänster som Hitta.se och gratis nummerupplysning kan patienterna hitta information och hjälp med kostnaderna för tandvård.

Samverkan med Sjukhus

Folktandvården Lycksele har ett nära samarbete med Lycksele Lasarett för att säkerställa att patienter får den bästa vården och behandlingen.

Lycksele Lasarett

Lycksele Lasarett erbjuder en mängd olika sjukvårdstjänster, inklusive akut- och specialistvård. Folktandvården Lycksele samarbetar med lasarettet för att säkerställa att patienter som behöver specialisttandvård eller narkos kan få det på ett säkert och effektivt sätt.

Sjukdomar och Narkos

Folktandvården Lycksele har erfarna tandläkare och sjuksköterskor som är välutbildade i att hantera patienter med sjukdomar eller som behöver narkos. De arbetar tillsammans för att säkerställa att patienter som behöver extra stöd eller har frågor om sin behandling får den vård de behöver.

Folktandvården Lycksele erbjuder också en särskild mottagning för patienter med funktionshinder, där de kan få den vård och stöd de behöver för att känna sig trygga och bekväma under besöket.

Sammanfattningsvis har Folktandvården Lycksele ett nära samarbete med Lycksele Lasarett för att säkerställa att patienter får den bästa vården och behandlingen. Tandläkarna och sjuksköterskorna är erfarna och välutbildade i att hantera patienter med sjukdomar eller som behöver narkos, och de arbetar tillsammans för att säkerställa att patienter får den vård de behöver.

Vanliga frågor

Hur avbokar jag min tid hos Folktandvården i Lycksele?

Om du behöver avboka din tid hos Folktandvården i Lycksele kan du antingen ringa kliniken eller logga in på Mina vårdkontakter. Det är viktigt att avboka din tid i god tid så att någon annan kan få möjlighet att boka den istället.

Vilka tjänster erbjuds på Stenbergska kliniken i Lycksele?

På Stenbergska kliniken i Lycksele erbjuds en rad olika tjänster, inklusive undersökning, tandrengöring, lagning av hål, rotfyllning, tandutdragning och proteser. Kliniken erbjuder även akuttandvård för patienter som behöver omedelbar hjälp.

Hur mycket kostar en standardundersökning hos Folktandvården?

Kostnaden för en standardundersökning hos Folktandvården kan variera beroende på faktorer som var du bor och vilken typ av tandvård du behöver. Generellt sett är kostnaden för en standardundersökning hos Folktandvården i Lycksele rimlig och konkurrenskraftig.

Vem är berättigad till tandvård hos Folktandvården?

Alla som är folkbokförda i Sverige är berättigade till tandvård hos Folktandvården. Det finns dock vissa undantag, såsom personer som har tandvård försäkrad genom sitt arbete eller personer som har en privat tandläkare.

Vilka är de ekonomiska skillnaderna mellan Folktandvården och privata tandläkare?

En av de största skillnaderna mellan Folktandvården och privata tandläkare är priset. Generellt sett är tandvård hos Folktandvården billigare än hos privata tandläkare. Folktandvården är också mer inriktad på förebyggande tandvård än privata tandläkare.

Vad är de huvudsakliga skillnaderna mellan Folktandvården och privata tandvårdskliniker?

En av de största skillnaderna mellan Folktandvården och privata tandvårdskliniker är att Folktandvården är en offentlig verksamhet medan privata tandvårdskliniker är privata företag. Folktandvården är också mer inriktad på förebyggande tandvård än privata tandläkare och har ofta längre väntetider.