Djuraffär i Umeå

En Guide till Stadens Bästa Platser för Djurälskare

Umeå, känt för sin levande kultur och vackra natur, är också hem för många djurälskare. Stadens djuraffärer speglar detta genom ett brett utbud av produkter och tjänster för husdjursägare. I denna artikel tar vi en närmare titt på vad du kan förvänta dig när du besöker en djuraffär i Umeå.

Ett Varierat Utbud av Djur och Tillbehör

När du stiger in i en djuraffär i Umeå märker du snabbt den mångfald av djur och tillbehör som erbjuds. Från fiskar och fåglar till katter och hundar, det finns något för varje typ av djurälskare. Hyllorna är fyllda med högkvalitativa foder, leksaker, skötselprodukter och tillbehör som är noga utvalda för att tillgodose djurens behov.

Expertis och Rådgivning

Personalen i Umeås djuraffärer är ofta mycket kunnig och passionerad om djur. De är redo att ge råd om allt från grundläggande skötsel till mer specifika frågor om träning och hälsa. Många affärer erbjuder också tjänster som kloklippning, vaccinationer och ibland till och med adoptionsdagar för djur i behov av ett hem.

Lokala Favoriter och Specialbutiker

I Umeå finns det både stora kedjor och små specialbutiker som erbjuder en unik shoppingupplevelse. De lokala butikerna tenderar att ha en mer personlig touch och kan ofta beställa speciella produkter på begäran. Dessa affärer stödjer ofta lokala djurskyddsorganisationer och evenemang som främjar djurvälfärd.

E-handel och Hemleverans

För de som föredrar bekvämligheten av att handla hemifrån erbjuder många djuraffärer i Umeå e-handelsalternativ. Med några klick kan du beställa allt du behöver och få det levererat direkt till din dörr. Detta är särskilt användbart för större varor som säckar med djurfoder eller bulkprodukter.

Miljömedvetenhet och Hållbarhet

Miljömedvetenhet är en viktig del av Umeås identitet, och detta återspeglas i stadens djuraffärer. Många butiker erbjuder ekologiska och hållbara produkter för att minska miljöpåverkan. Från biologiskt nedbrytbara kattsand till leksaker tillverkade av återvunna material, finns det gott om val för den miljömedvetna husdjursägaren.

Djuraffärerna i Umeå erbjuder en rikedom av produkter och tjänster för stadens djurägare. Med expertis, personlig service och ett öga för hållbarhet, är dessa affärer utmärkta resurser för att ta hand om dina fyrbenta vänner. Oavsett om du är en erfaren djurägare eller ny på området, kommer du att hitta allt du behöver för att ditt husdjur ska trivas i Umeå.

Zoocenter Hund & Katt

Omdömen: 4.7 (121 omdömen)

Adress: Riksvägen 2, 904 31 Umeå, Sverige

Telefon: 090-12 93 01

Hemsida: http://www.zoocenter.nu/

Zoocenter Hund & Katt, beläget på Riksvägen 2 i Umeå, är en specialiserad butik som handlar med små sällskapsdjur.
Zoocenter Hund & Katt, beläget på Riksvägen 2 i Umeå, är en specialiserad butik som handlar med små sällskapsdjur.

Zoocenter Hund & Katt, beläget på Riksvägen 2 i Umeå, är en specialiserad butik som handlar med små sällskapsdjur. Detta företag, som är ett aktiebolag, har varit aktivt sedan 2015 och hade totalt fyra anställda under 2022, en siffra som förblev oförändrad från föregående år. Under det senaste räkenskapsåret omsatte Zoocenter Hund & Katt 5 846 000 kronor​​.

Företaget har ett kundbetyg på 4.0, baserat på bedömningar från fyra personer, varav två har lämnat kommentarer​​. Deras verksamhet inkluderar försäljning av foder och tillbehör för hundar, katter, fiskar, fåglar och andra smådjur​​. För att kontakta Zoocenter Hund & Katt kan man ringa till 090-12 93 01​​.

Omdömen baserade på Google-recensioner

Kunderna uppskattar den trevliga och hjälpsamma personalen på butiken som erbjuder kvalitetsprodukter och goda råd, även om priserna ibland kan vara högre. Personalen beskrivs som kunniga och engagerade, särskilt när det gäller produkter för hundar och katter. Butiken får beröm för sitt bra utbud av mat och utrustning för dessa djur. En kund nämner även det varma och omsorgsfulla bemötandet vid ett sorgligt besök där en katt behövde avlivas. Återkommande kunder uppskattar den personliga uppmärksamheten och hjälpen de får, exempelvis när de väljer hundbäddar. Sammanfattningsvis rekommenderas Zoocenter för dess engagerade personal och bra kundservice.

ZOO.se Umeå City

Omdömen: 4.4 (117 omdömen)

Adress: Västra Esplanaden 7A, 903 25 Umeå, Sverige

Telefon: 090-12 65 30

Hemsida: http://www.zoo.se/

Zoo.se Umeå City, som ligger på Västra Esplanaden 7 i Umeå, är specialiserad på butikshandel med små sällskapsdjur.
Zoo.se Umeå City, som ligger på Västra Esplanaden 7 i Umeå, är specialiserad på butikshandel med små sällskapsdjur.

ZOO.se är en svensk kedja som specialiserar sig på försäljning av djurartiklar och tillbehör för husdjur. De erbjuder ett brett sortiment av produkter för olika typer av husdjur såsom hundar, katter, fåglar, fiskar, smådjur och reptiler. Sortimentet inkluderar allt från foder och godis till leksaker, vårdprodukter och tillbehör.

ZOO.se har fysiska butiker i flera städer i Sverige, och de har även en omfattande onlinebutik där kunder kan beställa produkter för leverans. Umeå City är en av de städer där ZOO.se har etablerat en fysisk närvaro.

I Umeå City kan kunder besöka ZOO.se-butiken för att handla produkter, få rådgivning från kunnig personal och ibland delta i evenemang eller aktiviteter som är relaterade till husdjur. Butiken i Umeå City skulle typiskt erbjuda samma höga servicenivå och expertis som ZOO.se är kända för.

Zoo.se Umeå City, som ligger på Västra Esplanaden 7 i Umeå, är specialiserad på butikshandel med små sällskapsdjur. Företaget hade totalt 7 anställda under 2021, vilket var en minskning från 9 anställda året innan. Bolaget, ett aktiebolag, har varit aktivt sedan 2002 och omsatte 9 349 000 kronor under sitt senaste räkenskapsår (2021)​​.

Zoo.se Umeå City har fått ett betyg på 4.0​​. Deras verksamhet inkluderar handel med levande djur, växter, tillbehör, hundtrimning och handel med värdepapper​​. För att kontakta Zoo.se Umeå City kan man ringa 090-12 65 30​​.

Omdömen baserade på Google-recensioner

Kunderna är överlag mycket nöjda med butiken, framförallt tack vare det trevliga bemötandet och den utmärkta servicen från personalen. En kund var speciellt tacksam för den omsorg som visades mot hennes papegoja på butikens smådjurshotell och uppskattade att få bilder under vistelsen. En annan kund var imponerad av spa-behandlingen som hennes hund fick och planerar att återvända. Butiken får även beröm för att vara skickliga på att klippa klor. Trots de positiva omdömena finns det dock kritik gällande butikens utformning, där trånga gångar och svårigheter att ta sig in med barnvagn drar ner helhetsintrycket.

Arken Zoo

Omdömen: 4.4 (79 omdömen)

Adress: Strömpilsplatsen 19, 907 43 Umeå, Sverige

Telefon: 010-490 62 55

Hemsida: https://www.arkenzoo.se/arken-zoo-umea-strompilen

Arken Zoo Djuraffär i Umeå säljer allt från foder och tillbehör till leksaker och vårdprodukter.
Arken Zoo Djuraffär i Umeå säljer allt från foder och tillbehör till leksaker och vårdprodukter.

Arken Zoo är en svensk kedja av djuraffärer som erbjuder ett brett sortiment av djurprodukter och tjänster för husdjur som hundar, katter, smådjur, fåglar och akvariefiskar. Kedjan grundades 1987 och har sedan dess vuxit och blivit en av de ledande aktörerna på den svenska marknaden inom detaljhandeln för djurprodukter.

Butikerna säljer allt från foder och tillbehör till leksaker och vårdprodukter. De erbjuder också tjänster som kloklippning och ibland även djurvård genom samarbeten med veterinärkliniker. Arken Zoo har lagt stor vikt vid att erbjuda kvalitetsprodukter och har specialiserat sig på att tillhandahålla kunskap och rådgivning för att säkerställa att djurägare kan ta hand om sina husdjur på bästa möjliga sätt.

Arken Zoo har även en lojalitetsklubb som erbjuder medlemmar olika förmåner som rabatter och specialerbjudanden. De är också aktiva online och erbjuder e-handel där kunder kan beställa produkter direkt hem eller välja att hämta dem i någon av deras fysiska butiker.

Som med många andra detaljhandelskedjor, har Arken Zoo haft att anpassa sig till en föränderlig marknad med ökad konkurrens från onlinehandel och ändrade konsumentbeteenden. De har därför utvecklat sin digitala närvaro och tjänsteutbud för att möta kundernas behov och förväntningar.

Omdömen baserade på Google-recensioner

Kunderna uppskattar överlag den trevliga och hjälpsamma personalen i djuraffären i Umeå, särskilt deras omsorg om både kunder och deras husdjur, vilket gör det till en favorit för många. Butiken anses ha ett stort utbud och personalen är kunnig, med ett starkt fokus på husdjurens välmående. Även om butiken rekommenderas, finns det synpunkter om att hemsidan kan vara svår att navigera för specifika behov och att vissa märken kan hittas billigare på andra sidor. Dessutom nämns ett förslag om att butiken skulle gynnas av att ha ett bord för att prova funktionskläder på mindre hundar. Trots ett begränsat utbud ses affären som en fantastisk resurs i närområdet.

ZOO.se Umeå Mariedal

Omdömen: 4.4 (107 omdömen)

Adress: Björnvägen 9, 906 40 Umeå, Sverige

Telefon: 090-12 65 35

Hemsida: http://www.zoo.se/

ZOO.se är en svensk kedja som erbjuder produkter för husdjur, inklusive foder, tillbehör och leksaker för ett brett sortiment av djurarter. De har fysiska butiker runt om i Sverige samt en omfattande onlinebutik. ZOO.se säljer produkter för bland annat hundar, katter, fåglar, gnagare, reptiler och fiskar.

När det gäller ZOO.se Umeå Mariedal, är det en av kedjans fysiska butiker som är belägen i Umeå, en stad i norra Sverige. Mariedal är ett område i Umeå där butiken kan antas vara placerad. Detaljer som adress, öppettider, och exakt sortiment kan variera över tid, så för den senaste informationen är det bäst att besöka ZOO.se:s officiella webbplats eller kontakta butiken direkt.

Fördelarna med att besöka en fysisk butik som ZOO.se Umeå Mariedal inkluderar möjligheten att direkt se och känna på produkterna, få personlig service och rådgivning från kunnig personal, samt möjligheten att ta del av eventuella lokala erbjudanden och tjänster som kan inkludera exempelvis kloklippning eller andra tjänster för husdjursvård.

Omdömen baserade på Google-recensioner

Kunder uppskattar generellt butiken för dess trevliga personal och bra utbud, särskilt när det gäller akvariefiskar, smådjur, samt artiklar till hund och katt. Det är även positivt att hundar får följa med in i butiken. Kundtjänsten får beröm för att vara hjälpsam, och personalen är villig att dela med sig av tips och visa alternativ, som till exempel olika varianter av tovkammar. Butiken är lätt att hitta till och erbjuder bra parkeringsmöjligheter. Dock finns det kritik mot kvaliteten på foderinsekter, där kunder har upplevt att inte alla insekter är levande vid köp, och det finns en frågeställning om prissättningen av mindre näringsrika insekter.

Dogman

Omdömen: 4.2 (36 omdömen)

Adress: Strömpilsplatsen 1, 907 43 Umeå, Sverige

Telefon: 090-201 01 73

Hemsida: https://www.bokadirekt.se/places/dogman-salong-&-spa-ume%C3%A5-43608,%20https://www.dogman.com/se/storelocator/dogman-umea/

Dogman är ett varumärke och företag som är specialiserat på produkter för husdjur, främst hundar och katter. Företaget grundades i Sverige och har sedan dess etablerat sig som en populär leverantör av djurtillbehör och foder i Norden. Dogman erbjuder ett brett sortiment av produkter som inkluderar leksaker, bäddar, foder, snacks, hygienprodukter och mycket mer.

Företaget har en lång historia som började 1988 när det grundades under namnet Dogman. Sedan dess har företaget vuxit och utvecklats för att möta husdjursägares behov och förväntningar. Dogman är känt för sin höga kvalitet på produkter och sitt engagemang för djurens välbefinnande.

Förutom att sälja produkter genom olika återförsäljare och i egna butiker, har Dogman också en närvaro online där kunder kan beställa produkter direkt. Företaget är också aktivt inom produktutveckling för att säkerställa att de fortsätter att erbjuda innovativa och praktiska lösningar för husdjursägare.

Dogman är inte bara en produktleverantör utan engagerar sig även i olika initiativ och projekt som främjar djurskydd och ansvarsfullt husdjursägarskap. De kan till exempel vara involverade i kampanjer som uppmuntrar adoption av hemlösa djur eller stödja organisationer som arbetar för djurens rättigheter.

Omdömen baserade på Google-recensioner

Kunderna har blandade upplevelser av butiken. En kund uttrycker nöjdhet med klippningen av hundens klor men är besviken över ändrade öppettider och bristande kommunikation, vilket lett till att de nu söker annan service. En annan kund hyllar möjligheten att hyra butikens ”gör det själv” rum för trimning och dusch, och rekommenderar detta varmt. Personalen beskrivs generellt som trevlig och kunnig, med ett bra bemötande och lyhörighet för kundens behov. Dock finns det en kritik om dåligt kundbemötande, där en kund kände sig ignorerad av butikschefen som prioriterade arbete framför datorn. Slutligen uppskattas butikens sortiment och priser.

Arken Zoo

Omdömen: 4.6 (111 omdömen)

Adress: Gräddvägen 1, 906 20 Umeå, Sverige

Telefon: 010-490 62 55

Hemsida: http://www.arkenzoo.se/

Arken Zoo är en svensk kedja av djuraffärer som erbjuder ett brett sortiment av produkter och tjänster för husdjur, inklusive foder, leksaker, tillbehör, och hälsoprodukter. Kedjan har butiker spridda över hela Sverige och är en av de största aktörerna på den svenska marknaden för husdjursprodukter.

Företaget grundades 1987 och har sedan dess vuxit genom både organisk tillväxt och förvärv av andra företag. Arken Zoo har även en webbshop där kunder kan beställa produkter direkt hem till dörren. I butikerna kan kunderna ofta ta del av tjänster som kloklippning och rådgivning kring djurhållning.

Arken Zoo satsar på att erbjuda produkter av hög kvalitet och har ett sortiment som passar en mängd olika djur, från hundar och katter till smådjur som kaniner och hamstrar, samt fåglar och akvariefiskar. De har även ett lojalitetsprogram där kunder kan samla poäng och få rabatter på framtida köp.

Företaget har en stark position på den svenska marknaden och är välkänt bland djurägare för sitt breda utbud och sin kunskap om djur och djurprodukter. Arken Zoo arbetar också med olika initiativ för att främja djurs välbefinnande och ansvarsfullt djurägande.

Omdömen baserade på Google-recensioner

Kunderna uppskattar överlag den trevliga och hjälpsamma personalen i djuraffären, som finns både på Ersboda och Strömpilen, och betonar att de känner sig välkomna och värderade både som ägare och med sina djur. Butiken erbjuder bra service och ett varierat utbud som passar olika budgetar, och det är positivt att djur tillåts inne i butiken. Dock finns det kritik mot butikens höga priser jämfört med andra zoo-affärer och problem med lagerstatus online, vilket har lett till besvikelse när vissa produkter, som kattmat, inte funnits tillgängliga trots att de angetts som i lager. En kund uttrycker frustration över att behöva köpa dyrare alternativ på grund av detta. Sammanfattningsvis är kunderna nöjda med personalens bemötande och kompetens, men vissa aspekter såsom prissättning och lagerhantering behöver förbättras.

FAQ om Djuraffär i Umeå

Vilka djuraffärer finns det i Umeå?

I Umeå finns flera djuraffärer där du kan hitta allt från foder och leksaker till djurvård och tillbehör. Några av de mest kända djuraffärerna inkluderar Arken Zoo, DjurMagazinet, och Granngården. Det finns även lokala mindre butiker som kan erbjuda en mer personlig service.

Har djuraffärerna i Umeå levande djur till salu?

Det varierar mellan olika djuraffärer. Vissa butiker som Arken Zoo kan ha ett urval av smådjur som kaniner, hamstrar, fåglar och fiskar. Det är bäst att kontakta den specifika affären direkt för att få reda på vilka levande djur de erbjuder för tillfället.

Kan jag köpa foder för exotiska djur i Umeå?

Ja, många djuraffärer i Umeå erbjuder ett sortiment av foder för olika typer av exotiska djur. Om du har ett särskilt behov är det rekommenderat att ringa i förväg för att se till att de har det du söker. Vi ha skrivit en liknande artikel om detta här Folktandvården i Umeå.

Finns det någon djuraffär i Umeå som erbjuder hemleverans?

Ja, vissa djuraffärer i Umeå erbjuder hemleverans av produkter. Det är bäst att kontrollera med varje enskild butik för att se om de erbjuder denna service och vad det kan kosta.

Har djuraffärerna i Umeå tjänster som kloklippning eller djurvård?

Ja, en del djuraffärer i Umeå erbjuder tjänster som kloklippning, och i vissa fall även andra vårdtjänster. Kontakta de lokala butikerna för att få mer information om vilka tjänster de erbjuder.

Kan jag få rådgivning om mitt husdjur i en djuraffär i Umeå?

Personalen i de flesta djuraffärer är ofta kunnig och kan ge grundläggande rådgivning om skötsel och omvårdnad av olika husdjur. För mer specifik eller avancerad rådgivning kan det dock vara lämpligt att konsultera en veterinär. Här finns en liknande artikel på samma tema: Thaimassage i Umeå.

Finns det ekologiska och hållbara djurprodukter i Umeås djuraffärer?

Ja, medvetenheten om ekologiska och hållbara produkter ökar, och många djuraffärer i Umeå har börjat erbjuda ett sortiment av miljövänliga alternativ för husdjur, inklusive leksaker, foder och tillbehör.

Har djuraffärerna i Umeå öppet på helger?

De flesta djuraffärer i Umeå har öppet på helger, men öppettiderna kan variera. Det är bäst att kolla den specifika butikens öppettider online eller ringa direkt för att vara säker på när du kan besöka dem.