Thaimassage i Umeå

En Väg till Avkoppling och VälbefinnandeInledning till Thaimassage

Thaimassage är en uråldrig massageteknik som härstammar från Thailand och har praktiserats i tusentals år. Denna form av kroppsterapi kombinerar akupressur, yogaliknande stretching och energiarbete. I den svenska staden Umeå har intresset för thaimassage växt sig starkt, vilket har lett till en ökning av antalet salonger som erbjuder denna helande konst. Thaimassage i Umeå är inte bara en lyxig behandling utan även ett sätt för många att hantera stress, muskelspänningar och förbättra sin allmänna hälsa.

Vad är Thaimassage?
Thaimassage skiljer sig från traditionell svensk massage genom sin dynamiska natur. Den utförs vanligtvis på en matta på golvet, där mottagaren är fullt påklädd i bekväma kläder som tillåter rörelse. Massören använder händer, knän, ben och fötter för att flytta mottagaren i en serie yoga-inspirerade stretchrörelser samtidigt som de använder akupressur för att stimulera kroppens energilinjer, även kända som ”sen” eller ”meridianer”.

Fördelar med Thaimassage
För invånare och besökare i Umeå som söker en djupgående och revitaliserande upplevelse kan thaimassage erbjuda många fördelar. Det kan bidra till att öka rörligheten och flexibiliteten, minska stress, förbättra cirkulationen och främja en djupare avslappning. Dessutom anser många att det har en positiv inverkan på emotionellt välbefinnande, hjälper till att lindra ångest och främjar en känsla av lugn och inre frid.

Thaimassage Salonger i Umeå
Umeå, känt för sin kulturella mångfald och universitetsstadens dynamik, erbjuder en rad olika salonger för den som är intresserad av att prova på thaimassage. Från små, familjeägda verksamheter till större spa-anläggningar, finns det något för alla. Många salonger är inredda för att återspegla den lugna och avslappnande atmosfären som kännetecknar Thailand, vilket ger kunderna en autentisk upplevelse.

Välja Rätt Salong för Dig
När man väljer en salong för thaimassage i Umeå är det viktigt att överväga några faktorer. Kvalifikationer och erfarenhet hos massörerna är av stor vikt, då en välutbildad terapeut kan erbjuda en säker och effektiv behandling. Det är också rekommenderat att läsa recensioner och få rekommendationer från vänner eller familj. Många salonger erbjuder dessutom en rad olika behandlingar, från den traditionella thaimassagen till oljemassage och fotmassage, vilket ger kunderna möjligheten att anpassa sin upplevelse efter sina specifika behov.

Thaimassage i Umeå erbjuder en unik form av avkoppling och välbefinnande som lockar både lokalbefolkningen och besökare. Med dess holistiska tillvägagångssätt för kropp och själ, kan en session av thaimassage vara precis vad som behövs för att återställa balansen i en stressad vardag. Oavsett om du är ute efter en stund av lugn eller behöver hjälp med muskelåterhämtning, är thaimassage i Umeå ett utmärkt val för att främja både fysisk och mental hälsa. Läs även artikeln Systembolaget i Umeå.

Amphaka Massage

Omdömen: 4.4 (16 omdömen)

Adress: Västra Esplanaden 7A, 903 25 Umeå, Sverige

Telefon: 076-838 56 25

Hemsida: https://amphakamassage.webnode.se/

Amphaka Massage är en massageterapi som ligger på Västra Esplanaden. De erbjuder ett utbud av massagetjänster, inklusive både ansikts- och kroppsmassage samt traditionell thaimassage​​. Anläggningen är väl recenserad med ett betyg på 4,3​​.När det gäller deras öppettider är Amphaka Massage öppet från 09:00 till 19:00 från måndag till fredag, och på lördagar är deras öppettider från 12:00 till 17:00. De är stängda på söndagar​​​​​​. För de som vill boka en tid eller förfråga om deras tjänster är kontaktnumret +46 76 838 56 25​​​​.

Omdömen baserade på Google-recensioner

Kunderna är överlag mycket nöjda med massagen och servicen de har fått. De uppskattar det professionella och vänliga bemötandet, samt att personalen talar både svenska och engelska vilket gör det lätt att kommunicera om var man har ont. Många kunder uttrycker att de är mycket nöjda och planerar att göra återbesök. En kund beskriver det som Umeås bästa massage och en annan framhäver att stället har allt man kan önska sig. Sammantaget får stället höga rekommendationer och kunderna ser fram emot att återvända.

Thippawan Thaimassage

Omdömen: 3.9 (17 omdömen)

Adress: Kronoskogsvägen 83, 903 61 Umeå, Sverige

Telefon: 076-107 07 76

Hemsida: http://thippawanthaimassage.se/

Thippawan Thaimassage, belägen på Kronoskogsvägen 83, är en verksamhet inom kroppsvård i Umeå. Denna anläggning har erhållit ett betyg på 3.0 baserat på bedömningar från två personer​​. För att kontakta Thippawan Thaimassage kan man ringa telefonnummer 076-107 07 76​​.
En typisk thaimassage-session kan omfatta följande:– En lugn och avkopplande miljö.
– Användning av mattor eller liggunderlag på golvet där behandlingen utförs.
– En terapeut som använder händer, fötter, armbågar och knän för att applicera tryck på kroppen.
– Stretching och positionering av kroppen i olika yoga-liknande ställningar.
– En session som varar vanligtvis mellan 60 och 120 minuter.

Omdömen baserade på Google-recensioner

Kundomdömena för thaimassage i Umeå är blandade. En kund kritiserar en terapeut för att vara oengagerad och upptagen med sin mobil, menar att andra ställen i Umeå är bättre. En annan kund är däremot mycket nöjd och har haft positiva upplevelser vid flera besök. En tredje kund uttrycker missnöje över bokningssystemet på internet, där man inte kunde boka samma dag som besöket. En ytterligare kund anser att detta är den bästa thaimassagen i Umeå efter att ha testat flera andra ställen. Slutligen finns det en kund som tycker att massagen är ganska bra.

CCJT Massage

Omdömen: 4.8 (5 omdömen)

Adress: Vargvägen 171N, 906 42 Umeå, Sverige

Telefon: 070-640 58 02

Hemsida: http://www.ccjt.se/

CCJT Massage, tidigare känd som Chanitsiree Massage, är belägen på Mariedal, Vargvägen 171N, nära Ersboda köpcentrum mellan Sandahöjd och Sporthuset i Umeå​​. På grund av rådande COVID-19-omständigheter har verksamheten tillfälligt stängts, med planer på att eventuellt återuppta verksamheten senare under året​​.CCJT Massage erbjuder olika typer av massagebehandlingar, inklusive klassisk massage, thaimassage, oljemassage och fotmassage​​. Dessa behandlingar är utformade för att hjälpa kunderna att slappna av och koppla bort från omvärlden​​. För närvarande ges inte massage på lördagar eller söndagar​​.

När det gäller bokningar och betalningar kan kunder boka tider enkelt utan att behöva registrera sig eller skapa ett konto. De behöver bara ange sitt namn och kontaktuppgifter för att få en bokningsbekräftelse. Om- och avbokningar måste göras minst 24 timmar innan den bokade tiden. Betalning kan ske via Swish, kontokort eller kontanter​​.

För att köpa presentkort kan kunder ringa till det angivna telefonnumret​​.

Omdömen baserade på Google-recensioner

Kunderna är mycket nöjda och beskriver upplevelsen av massagen som välgörande och harmonisk. De lyfter fram massörens skicklighet och professionalism, vilket bidrar till en lugn och avkopplande atmosfär.

FAQ om Thaimassage i Umeå

Vad är thaimassage?
Thaimassage är en form av kroppsterapi som härstammar från Thailand. Den kombinerar akupressur, indiska Ayurvediska principer och assisterade yogaliknande stretchingpositioner. Målet med thaimassage är att främja avslappning, öka flexibilitet, förbättra cirkulation och förbättra det övergripande välbefinnandet.

Var kan jag hitta en thaimassageklinik i Umeå?
Umeå har flera kliniker som erbjuder thaimassage. Du kan hitta dem genom att söka på internet, fråga vänner för rekommendationer eller kolla lokala annonser och affärsskyltar.

Behöver jag boka tid i förväg för en thaimassage i Umeå?
Det är vanligtvis rekommenderat att boka tid i förväg för att säkerställa att du får en tid som passar dig. Vissa kliniker kan erbjuda drop-in tider, men dessa är ofta begränsade.

Hur mycket kostar en thaimassage i Umeå?
Priserna för thaimassage i Umeå kan variera beroende på kliniken, behandlingens längd och terapeutens erfarenhet. Det är bäst att kontakta kliniken direkt för aktuell prisinformation.

Vad bör jag tänka på innan jag går på en thaimassage?
Det är bra att komma i bekväma kläder eftersom du kommer att vara fullt påklädd under behandlingen. Du bör också undvika att äta en stor måltid precis innan din session. Informera din massör om eventuella hälsotillstånd eller smärta som du har.

Hur länge varar en thaimassage session i Umeå?
En typisk session kan variera från 30 minuter till 2 timmar, beroende på vilken typ av behandling du väljer.

Är thaimassage lämplig för alla?
Thaimassage är generellt lämplig för de flesta människor, men det finns undantag. Personer med vissa hälsotillstånd som högt blodtryck, graviditet eller hjärtproblem bör konsultera med en läkare innan de genomgår en thaimassage.

Kan jag be om en kvinnlig eller manlig massör?
Ja, om du föredrar en kvinnlig eller manlig massör kan du ange detta vid bokningen. De flesta kliniker kommer att försöka tillgodose dina önskemål.

Vad är skillnaden mellan thaimassage och andra typer av massage?
Thaimassage skiljer sig från andra massageformer genom sin användning av kroppsställningar och stretchövningar, liknande yoga. Det är mer dynamiskt och energigivande, medan andra massageformer som svensk massage är mer fokuserade på avslappning och mjukgörande av musklerna.

Kan jag få thaimassage om jag har en skada?
Om du har en skada bör du rådfråga en läkare innan du bokar en thaimassage. Vissa skador kan förvärras av de stretchingar och tryck som används under en thaimassage. Om du är osäker, diskutera dina bekymmer med massören innan behandlingen påbörjas. Vi ha skrivit en liknande artikel om detta här Folktandvården i Umeå.