Därför bör du köpa ett nyckelfärdigt attefallshus

Det finns en global trend som är väldigt stark just nu, där allt fler väljer att skaffa sig en mindre och mer effektiv bostad. Dessutom väljer många svenskar att köpa en mindre fastighet att använda som huvudsaklig bostad eller som fritidsbostad. I Sverige har denna trend fått ett ansikte i och med fenomenet attefallshus.

Som du kanske känner till har dessa små byggnader fått sitt namn från den tidigare bostadsministern, Stefan Attefall. De får vara upp till 25 kvadratmeter stora och kan antingen byggas från grunden eller köpas som nyckelfärdiga hus. Det senare alternativet innebär att de är fullt utrustade och färdiga att användas redan vid leverans. Fortsätt att läsa för att få reda på vilka fördelarna med att köpa ett nyckelfärdigt attefallshus är!

3 fördelar med att köpa ett nyckelfärdigt attefallshus

Såvida du inte är duktig på att snickra och fixa gör du bäst i att köpa det lilla huset nyckelfärdigt. Genom att göra detta slipper du hålla på och krångla med ritningar, byggmaterial och liknande. Dessa är de främsta fördelarna med att göra på detta sätt:

  • Det är effektivt och bekvämt. En av de främsta fördelarna med att köpa ett nyckelfärdigt attefallshus är att det är effektivt och bekvämt att göra detta. Huset kommer då fullt utrustat och färdigt, vilket gör att du genast kan börja använda det så fort det har levererats. Detta är en stor fördel för dig som inte har den tid, de resurser och den energi som krävs för att bygga det lilla huset från grunden.
  • Det är kostnadseffektivt. En annan fördel med denna lösning är att den faktiskt även är kostnadseffektiv. Visst, den initiala kostnaden blir förstås lite högre när du köper huset nyckelfärdigt istället för att bygga det helt från grunden själv. Men samtidigt kan den totala kostnaden för projektet bli likvärdig eller lägre. Detta då du slipper anlita en massa hantverkare och liknande för att få ihop allt. Detta gör att budgeteringen av projektet förenklas en hel del.
  • Huset håller en hög kvalitet. När du köper det lilla huset nyckelfärdigt från ett företag kan du känna dig trygg med att det håller en hög kvalitet. Därmed slipper du de risker som förknippas med gör-det-själv-projekt.