Fyra steg till att hitta billiga mobilabonnemang

Varför betala mer än nödvändigt? Det finns flera billiga mobilabonnemang med priser kring 50 – 100 kronor per månad. Det finns till och med de som är helt gratis… Här presenteras fyra steg till de lägsta priserna.

Gratis – Men med en hake…

Det finns minst en operatör i Sverige som erbjuder gratis mobilabonnemang. Det enda som betalas är en avgift för att SIM-kortet ska skickas ut. Men eftersom det är gratis finns mycket stora begränsningar för dess användningsområde. Ett begränsat antal samtal, sms och surfmängd ingår. Det är framförallt ett sätt för operatören att få nya kunder som sedan förhoppningsvis köper mer surfmängd eller växlar upp till större abonnemang.

Billiga mobilabonnemang – Har väldigt lite surf

Att det är stor skillnad i pris mellan olika mobilabonnemang beror primärt på hur mycket surf som ingår. Flera operatörer erbjuder 1 – 2 GB som lägst vilket innebär att månadskostnaden blir under 100 kronor. Det är självklart mer bekvämt att ha tillgång till internet var som helst – men är det värt det? WiFi finns idag tillgängligt på väldigt många offentliga platser och kan därmed utnyttjas istället för mobildata.

  • Bibliotek
  • Butikskedjor
  • Caféer
  • Bussar
  • Tåg
  • Arbetsplatser
  • Hemmet

Teckna abonnemang där extrasurf ingår

Som förklarats ovan har billiga mobilabonnemang väldigt lite surf. Att klara sig på exempelvis 3 GB per månad är för många svårt. Ett alternativ är att välja en operatör som ger välkomstsurf till alla nya kunder samt att surfen sparas månad till månad.

Exempel:

Anna räknar ut att hon behöver 8 GB per månad. Hon jämför på sidan Billiga Mobilabonnemang och bestämmer sig för en operatör som erbjuder 4GB per månad för ca 100 kronor. När hon blir kund får hon även 50 GB i välkomstpresent. Eftersom surfen sparas varje månad kan dessa 50 GB användas under lång tid. Hon betalar för 4GB varje månad och tar 4GB från sin pott varje månad. På så vis räcker det med denna lägre surfmängd i ett helt år.

Ge hela familjen billiga abonnemang

Familjeabonnemang är det allra bästa alternativet för att ge alla i familjen billiga mobilabonnemang. Detta förutsatt att stor surfmängd önskas samt att det är många (helst minst 4 personer) som är inom samma familj/grupp.

Tecknas exempelvis fri surf som huvudabonnemang kommer samtliga familjemedlemmar få tillgång till fri surf. Detta mot en fast extrakostnad per person. Det innebär därmed att familjens totala kostnad för mobilabonnemangen blir lägre – om priset räknas ut per person.