Dubbelhäftande tejp häftar på bägge sidor av tejpen

Dubbelhäftande tejp är en slags tejp som häftar på bägge sidor, därav namnet. Den kan användas för flera olika syften. Framför allt är den populär när det kommer till pyssel samt reparationer i hemmet och inom industrin. Läs vidare för att få lära dig mer om denna tejp!

Dubbelhäftande tejp kan användas till mycket mer än enbart pyssel

Ett av de mest populära användningsområdena för dubbelhäftande tejp är pyssel och knåp. Den används ofta för att fästa olika typer av föremål, såsom band, glitter och stenar, på ytor utan att lämna något kladd på ytan. Dessutom kan tejpen användas för att fästa papper och andra saker på väggar, trä och andra ytor utan att skada dessa. Den kan även användas för att skapa 3D-effekter när du ägnar dig åt till exempel scrapbooking eller tillverkar egna julkort.

När det kommer till reparationer i hemmet används tejpen ofta som ett alternativ till spik och skruv. Den kan bland annat hålla uppe mindre tavlor och affischer på väggarna. Dessutom kan den laga trasiga kläder samt användes till flera andra typer av enklare reparationer.

Som om inte detta vore nog är den även flitigt använd inom industrin. Till exempel används den inom såväl tillverkning som förpackning. Bland annat använder företag sig av denna typ av tejp för att förpacka varor, hålla ihop olika delar vid montering eller till och med för att reparera maskiner.

Att tänka på när du ska använda denna sorts tejp

När du vill använda denna tejp bör du tänka på att:

  • Använda rätt sorts tejp för jobbet. När du använder dubbelhäftande tejp är det viktigt att du använder rätt sorts tejp för jobbet. Det finns nämligen flera olika varianter att välja mellan. De skiljer sig åt vad gäller hur väl de fäster, hur tjocka de är samt bredd.
  • Ytan behöver vara redo att tejpas på. En av de viktigaste sakerna att ha i åtanke är vilken yta som tejpen ska fästas på. Ytan behöver också vara ren, torr och fri från smuts och damm. Annars kommer tejpen inte fästa lika väl.
  • Fukt och extrem temperatur påverkar förmågan att fästa. Du bör tänka på ett fukt eller extrema temperaturer kan påverka tejpens förmåga att fästa negativt. Så använd hellre den i normala förhållanden avseende luftfuktighet och temperatur.