Byggvaruhus Umeå

Byggvaruhus Umeå: En Hub För Hemmafixaren Och Proffset

Umeå, den växande staden i norra Sverige, har blivit en central punkt för både hemmafixare och professionella byggare. Med en ökande befolkning och en blomstrande byggindustri har efterfrågan på byggmaterial och verktyg skjutit i höjden. I takt med detta har byggvaruhusen i Umeå expanderat sitt utbud och tjänster för att möta kundernas behov. Läs mer om Bauhaus i Umeå här.

Utbud och Service

Byggvaruhusen i Umeå erbjuder ett brett sortiment av produkter, från grundläggande byggmaterial som trä och spik till mer specialiserade verktyg och maskiner. Kunder kan förvänta sig att hitta allt de behöver för sina projekt, oavsett om det gäller renovering av kök, badrum eller uppförande av nya konstruktioner. Dessutom har många byggvaruhus utökat sina tjänster till att inkludera rådgivning och planering för både DIY-entusiaster och professionella byggentreprenörer.

För att ytterligare underlätta för kunderna, har flera byggvaruhus i Umeå implementerat tjänster som klicka-och-hämta, hemleverans och utlåning av verktyg. Detta gör det enklare för alla att påbörja och slutföra sina byggprojekt, oavsett erfarenhetsnivå. Kundtjänsten prioriteras högt, och personalen är ofta välutbildad för att kunna ge detaljerade instruktioner och hjälpa till med produktval.

Hållbarhet och Framtid

I linje med den globala trenden mot hållbarhet, har byggvaruhusen i Umeå också börjat anpassa sig. Många har tagit initiativ för att minska sin miljöpåverkan genom att erbjuda miljövänliga byggmaterial och återvinningsbara produkter. Det finns även ett växande utbud av produkter med energieffektiva lösningar som hjälper kunderna att bygga mer hållbart och minska sina långsiktiga energikostnader.

Framtiden för byggvaruhusen i Umeå ser ljus ut, med planer på att expandera och fortsätta anpassa utbudet för att möta den lokala marknadens krav. Genom att hålla sig uppdaterade med de senaste byggtrenderna och teknologiska framstegen inom byggbranschen, säkerställer de att de kan erbjuda det som kunderna efterfrågar – idag och imorgon. Med ett starkt fokus på kundservice och hållbarhet, stärker byggvaruhusen i Umeå sin position som viktiga resurser för stadens byggprojekt. Läs artikeln om ämnet Osteopat i Umeå här.

BAUHAUS Umeå

Omdömen: 4.9 (1709 omdömen)

Adress: Skalbaggevägen 5, 906 20 Umeå, Sverige

Telefon: 010-180 18 00


Webbplats

Byggvaruhus Umeå bild på hemsidan.


BAUHAUS i Umeå är din specialist inom bygg, badrum, färg, trädgård, verkstad och belysning.

Du kan välja att köpa produkter online med hemleverans eller hämta dem i varuhuset. Om du vill ha en överblick över valda produkter kan du lägga till dem i Favoriter.

För att kunna använda BAUHAUS webbplats måste JavaScript vara aktiverat i din webbläsare. Varuhuset erbjuder även en kundklubb som ger dig erbjudanden, service och inspiration. Dessutom finns det en kvällsöppen kundtjänst som kan hjälpa dig med dina frågor. BAUHAUS i Umeå strävar efter smidiga leveranser och ger möjlighet att anmäla returer och reklamationer. Med över 73,222 nöjda kunder och mer än 112,104 lyckade leveranser, erbjuder BAUHAUS en pålitlig service. Du kan även gå med i BAUHAUS Premium för ytterligare förmåner.

Kundomdömen för BAUHAUS Umeå

Kunderna är mycket nöjda med servicen och rådgivningen de har fått vid sina besök, särskilt tack vare en anställd vid namn Jimmy. Han har imponerat med sin expertis inom elmaskiner och batteriteknik och har varit till stor hjälp, särskilt vid val av skruvdragare. En kund nämner att Jimmy kunde rekommendera det perfekta verktyget på mycket kort tid. En annan kund berömmer den utmärkta servicen och konkurrenskraftiga priset när det gällde att få hyllplan precisionskapade. Butikens brett utbud och bra priser uppskattas också. Dock antyds det att en medarbetare kunde ha haft nytta av mer träning för att öka sin kunskap och effektivitet. Sammanfattningsvis är kunderna mycket tacksamma för den hjälp och service som erbjudits, i synnerhet från den kunnige medarbetaren Jimmy.

Beijer Byggmaterial

Omdömen: 4.2 (219 omdömen)

Adress: Rödbergsvägen 2, 901 33 Umeå, Sverige

Telefon: 075-241 11 95


Webbplats

Byggvaruhus Umeå bild på hemsidan.


Beijer Byggmaterial är ett byggvaruhus beläget på Rödbergsvägen 2, 901 33 Umeå, Sverige.

De erbjuder ett sortiment bestående av 75 000 produkter som kunder kan köpa online och sedan hämta ut i byggvaruhuset eller få levererade. De tillhandahåller även en sägservice där de kapar skivor efter beställning med en väntetid på 1-3 dagar, men observera att de endast utför raka snitt och inte kapar virke.

Kontaktuppgifter till personalen på Beijer Byggmaterial i Umeå inkluderar bland annat:
– Regionchef Stefan Löfgren: 075-2411155, [email protected]
– Filialchef Johan Nilsson: 075-2411145, [email protected]
– Butikschef Peter Larsson: 075-2411191, [email protected]
– Säljchef Mikael Åkerblom: 075-2412128, [email protected]
– Lagerchef/transportchef Annelie Ohlsson: 075-2411182, [email protected]

De har även olika säljare för proffs- och butikskunder, samt personal för virkesförsäljning och transportledning.

Beijer Byggmaterial AB har organisationsnummer 556012-5220 och hanterar kundens personuppgifter för att skapa konton samt skicka nyhetsbrev och marknadsföra produkter och tjänster.

Kundomdömen för Beijer Byggmaterial

Kunderna är mycket nöjda med servicen och personalens kompetens hos Beijer. De uppskattar den munter och instruktiva konsultationen från Filip, den hjälpsamma personalen som inkluderar ”gotlänningen” som lånade ut en såg, och Jocke på godsutlämningen som gav utmärkt service. Personalen beskrivs som vänlig, kunnig och hjälpsam, och särskilt Jesper Hedlund får beröm för sitt glada och kreativa bemötande. Kunden upplever butiken som välsorterad med ett stort utbud av varor, ordning och reda, samt fördelen med gratis parkering och rimliga priser.

Byggmax Umeå

Omdömen: 3.9 (551 omdömen)

Adress: Mätarvägen 2B, 901 33 Umeå, Sverige

Telefon: 077-189 00 89


Webbplats

Byggmax Umeå är ett byggvaruhus beläget på Mätarvägen 2B, 901 33 Umeå i Sverige.
Byggmax Umeå är ett byggvaruhus beläget på Mätarvägen 2B, 901 33 Umeå i Sverige.


Byggmax Umeå är ett byggvaruhus beläget på Mätarvägen 2B, 901 33 Umeå i Sverige.

Butiken erbjuder ett brett sortiment av byggvaror av god kvalitet till låga priser, vilket gör det till en attraktiv plats för både stora och små byggprojekt. Om en specifik produkt inte finns tillgänglig i butiken, kan kunderna besöka Byggmax onlinebutik på byggmax.se, där tusentals produkter finns tillgängliga för beställning med hemleverans.

Byggmax Umeå välkomnar sina kunder med löftet om bra priser och har även tjänster som ger möjlighet att köpa nu och betala nästa år, med upp till 90 dagars betaltid via Walley.

För de som behöver inspiration eller hjälp med sina byggprojekt, erbjuder Byggmax en mängd inspirationsmaterial och gör-det-själv-guider på sin hemsida. Dessa guider ger steg-för-steg-instruktioner för olika projekt inom bygg, hem och trädgård.

Kundtjänst är tillgänglig för frågor och support, och det finns även möjlighet att chatta med Byggmax via deras Supportcenter. Om man behöver ytterligare hjälp, kan man kontakta Byggmax kundtjänst på telefonnummer 0771 – 89 00 90 under öppettiderna måndag till fredag mellan 10:00 och 16:00.

Byggmax Group AB, företaget bakom Byggmax Umeå, har sitt huvudkontor i Stockholm och är registrerat med organisationsnummer 556656-3531.

För mer information om öppettider och andra tjänster, kan kunder besöka Byggmax Umeå eller kontakta dem direkt.

Kundomdömen för Byggmax Umeå

Kunder upplever att virket hos försäljaren är billigt och välsorterat, men de rekommenderar att man noggrant granskar det för eventuella sprickor och skevhet innan köp. En återkommande frustration är att lagersaldot inte stämmer överens med verkligheten, vilket kan leda till onödiga resor till butiken. Trots avsaknaden av kaffe finns det möjlighet att köpa cola och glass. Kundservice upplevs som hjälpsam, där personalen bistår med råd för att exempelvis kapa gipsskivor för transport. Generellt beskrivs bemötandet från personalen som mycket trevligt och kunderna är nöjda med sin upplevelse, trots vissa utmaningar med trånga utrymmen och parkering.

Bygma Umeå

Omdömen: 4.1 (146 omdömen)

Adress: Maskingatan 5, 904 22 Umeå, Sverige

Telefon: 090-206 50 00


Webbplats

Bygma är en bygghandel som riktar sig till Nordens mest krävande kunder och fokuserar på att erbjuda hållbara bygglösningar
Bygma är en bygghandel som riktar sig till Nordens mest krävande kunder och fokuserar på att erbjuda hållbara bygglösningar


Bygma är en bygghandel som riktar sig till Nordens mest krävande kunder och fokuserar på att erbjuda hållbara bygglösningar både ur ett ekonomiskt och miljömässigt perspektiv.

De erbjuder en rad digitala verktyg för att underlätta hantverkares vardag och har ett sortiment som inkluderar arbetskläder från Mascot, kända för maximal rörlighet och styrka. Bygma håller kunderna uppdaterade med aktuella erbjudanden och nyheter.

På grund av oroligheter i omvärlden tillämpar Bygma ett drivmedelstillägg på sina frakter. De betonar vikten av sitt miljöarbete och uppmanar kunder att ta del av informationen om detta arbete för att kunna dra nytta av det i sina byggprojekt.

Bygma Umeå ligger på Maskingatan 5, 904 22 Umeå, Sverige. För att komma i kontakt med Bygma kan man använda följande e-postadresser: [email protected] för allmänna förfrågningar, [email protected] för fakturafrågor och [email protected] för att skicka fakturor.

Företaget har även ett servicekontor beläget på Hammarbacken 12, 191 49 Sollentuna, med postadress Box 419, 191 24 Sollentuna och organisationsnummer 556627-4493.

Bygma erbjuder nyhetsbrev för både proffs och privatpersoner som är intresserade av att hålla sig uppdaterade med det senaste från företaget.

Kundomdömen för Bygma Umeå

Kunderna verkar mycket nöjda med sitt besök hos bygghandeln, där de upplevde en trevlig gårdsträff med utställare och leverantörer, vilket gör att de ser fram emot att återvända. De uppskattar det bra utbudet och beskriver personalen som trevlig, hjälpsam och serviceinriktad med bred kunskap. Flera kunder betonar att personalen är kunnig och tillmötesgående. En kund, BarkemoBygg, uttrycker specifikt att de är mycket nöjda med sin upplevelse. Kundomdömena är genomgående positiva och inkluderar uppskattning för den hjälp de fick samt det bra utbudet som erbjuds.

K-Bygg Fresks – Umeå

Omdömen: 4.5 (131 omdömen)

Adress: Spårvägen 10, 901 22 Umeå, Sverige

Telefon: 090-16 87 50


Webbplats

K-Bygg Fresks är en bygghandel belägen på Spårvägen 10, 901 22 Umeå, Sverige.
K-Bygg Fresks är en bygghandel belägen på Spårvägen 10, 901 22 Umeå, Sverige.


K-Bygg Fresks är en bygghandel belägen på Spårvägen 10, 901 22 Umeå, Sverige.

För att kunna handla på K-Byggs webbplats, k-bygg.se, krävs att man har ett registrerat kundkonto hos K-Bygg samt ett e-handelskonto. Om man inte redan har dessa konton kan man skaffa dem och logga in för att börja handla. Om du försöker besöka en specifik sida på K-Byggs webbplats och inte kan hitta den, är det rekommenderat att kontrollera att webbadressen är korrekt. Om problemet kvarstår kan du kontakta K-Bygg på telefonnummer 0770-11 88 00 under helgfria vardagar mellan kl. 07.00 och 18.00 för hjälp.

K-Bygg Fresks i Umeå erbjuder olika tjänster och har en kundservice som kan assistera kunder. Företaget är även aktivt på sociala medier där man kan följa dem för att få uppdateringar och information.

Kundomdömen för K-Bygg Fresks – Umeå

Kundernas åsikter verkar variera om denna butik eller tjänst. Å ena sidan uppskattas den trevliga och kunniga personalen, som är informativa och hjälpsamma både i butiken och med produkterna. Butikens öppna planlösning och den alltid trevliga upplevelsen vid besök nämns också positivt. Å andra sidan finns det kritik mot brädgården, där en kund upplevde en stor skillnad mellan vad som angavs i datorn och den faktiska tillgängligheten på plats, vilket ledde till frustration.

K-Rauta i Umeå

Omdömen: 4 (916 omdömen)

Adress: Lagervägen 5, 901 37 Umeå, Sverige

Telefon: 090-200 19 00


Webbplats

K-Rauta Umeå är en butik belägen i Västerbottens län i Norrland
K-Rauta Umeå är en butik belägen i Västerbottens län i Norrland


K-Rauta Umeå är en butik belägen i Västerbottens län i Norrland, längs Blå vägen (E12) i riktning mot Vännäs, i handelsområdet Klockarbäcken.

Butiken erbjuder ett brett sortiment av produkter och tjänster inom badrum, verktyg, bygg och inredning. För tillfället har K-Rauta Umeå en stor lagertömning i varuhuset med extra bra priser på trädgårdsmöbler, grillar, trädgårdsverktyg, pool och spa, samt produkter från Ryobi och marksten, plåt- och plasttak. Kunder som har gjort en beställning från K-Rautas webbutik kan hämta sin beställning i butiken. Dessutom erbjuder K-Rauta Umeå möjligheten att låna eller köpa släpvagnar, vilket kan vara till hjälp för de som behöver transportera större varor.

K-Rauta Umeå tillhandahåller också kostnadsfri rådgivning med experter för att hjälpa kunder med sina projekt, vilket kan bokas för att ställa frågor och få hjälp med projektplanering.

Butiken uppmuntrar återbruk och ger tips på hur man kan förnya gamla möbler med färg, vilket är både ekonomiskt och miljövänligt. De belyser också betydelsen av levande ljus för julstämningen och erbjuder tips på smart belysning som kan anpassa och förbättra hemmets atmosfär. Dessutom inspirerar de till att göra eget julpyssel av ved och kvistar för att skapa en rustik och personlig touch i hemmet.

Kundomdömen för K-Rauta

Kunder uppskattar K-Rauta för dess stora utbud och hjälpsamma personal, men är besvikna över dess läge utanför stan och svårigheter med betalning över 400 kronor utan blipp. Serviceupplevelsen har varierat, med rapporter om dålig service, långa väntetider på hjälp, och problem med beställningar och kommunikation. Trots kritik mot ledningen för otillräcklig personal och systemproblem, har personalen generellt fått beröm för sin trevlighet. År 2023 noterades en förbättring med mer tillgänglig personal på brädgården, även om kassasystemet fortfarande strular. Butiken anses välsorterad och personalen hjälpsam och trevlig.

XL-BYGG Umeå

Omdömen: 4.2 (142 omdömen)

Adress: Mätarvägen 3, 901 33 Umeå, Sverige

Telefon: 010-150 65 00


Webbplats

Byggvaruhus Umeå bild på hemsidan.


XL-BYGG Umeå är en del av Stenvalls Trä AB och är en av nästan 100 fristående bygghandlare som finns över hela Sverige.

Dessa bygghandlare bildar tillsammans med sina kollegor i Norge och Danmark Skandinaviens största profilerade bygghandlarkedja. Personalen på XL-BYGG Umeå strävar efter att tillhandahålla service, kvalitet, bemötande, kunskap och intresse för att hitta goda lösningar för kunderna. De erbjuder även expertis genom certifierade träexperter.

Butiken erbjuder olika tjänster och produkter som hemleverans, lånesläp, presentkort och hjälp med att rita garderober, kök och badrum. De har även beräkningsverktyg för att räkna ut vinklar, volym, ytor och materialåtgång, samt byggbeskrivningar för utomhus- och inomhusprojekt inklusive renoveringar. XL-BYGG Umeå har ett sortiment som inkluderar säkerhetsdörrar med RC3, inomhus- och utomhusfärg, fönster, förvaringslösningar, kök, lister, marksten, panel, skivmaterial, tak och andra byggmaterial.

De har även en e-handel på xlbyggstenvalls.se, men noterar att de för närvarande endast erbjuder e-handel med avhämtning i butik. Kunder kan alltså betala och göra klart sin order på webben men måste hämta varorna i butiken där beställningen görs.

XL-BYGG Umeå är en del av en norrländsk kedja och verkar engagerade i hållbarhetsfrågor, som framgår av deras hänvisning till en hållbarhetsrapport för koncernen Stenvalls Trä.

Adressen till XL-BYGG Umeå är Mätarvägen 3, 901 33 Umeå, Sverige.

Kundomdömen för XL-BYGG Umeå

Kunderna uppskattar butiken för dess förmåga att tillhandahålla ett brett sortiment av byggmaterial och är nöjda med möjligheten till rabatter även för privatpersoner. Bygglagret anses vara välutrustat med allt från skivmaterial till panelvirke, och även om vissa artiklar måste beställas, upplever kunderna inte detta som ett problem. Dock kritiseras butikens layout för att vara otymplig, särskilt för de med större släp. Utkörning med kranbil erbjuds till konkurrenskraftiga priser, vilket uppskattas. Butiken beskrivs som stökig och ostrukturerad, och det kan vara svårt att hitta det man söker, men personalen får beröm för sin service och kunskap. Trots att priserna kan vara högre jämfört med konkurrenterna, anses kvaliteten och servicenivån kompensera för detta. Sammantaget rekommenderar kunderna butiken för dess utbud och kundservice.

XL-BYGG Umeå Syd

Omdömen: 4.2 (29 omdömen)

Adress: Lärlingsgatan 15, 904 22 Umeå, Sverige

Telefon: 010-150 68 00


Webbplats

Byggvaruhus Umeå bild på hemsidan.


XL-BYGG Umeå Syd är en del av Stenvalls Trä AB och tillhör en kedja av nästan 100 fristående bygghandlare över hela Sverige.

Denna kedja, tillsammans med kollegor i Norge och Danmark, bildar Skandinaviens största profilerade bygghandlarkedja. Personalen på XL-BYGG Umeå Syd strävar efter att erbjuda kunderna service, kvalitet, kunskap och intresse för att hitta goda lösningar. De erbjuder också certifierad expertis inom trä och andra byggmaterial.

Butiken erbjuder en rad tjänster och produkter, inklusive möjligheten att beställa varor, se orderhistorik, hemleverans, lån av släpvagn, samt verktyg för att rita kök, garderober och badrum. De har även presentkort och en altanguide tillgänglig. På webbplatsen kan man hitta beräkningsverktyg för att räkna ut vinklar, volym, ytor och materialåtgång samt byggbeskrivningar för olika projekt både inomhus och utomhus.

XL-BYGG Umeå Syd erbjuder också en rad produkter som dörrar, färg, fönster, förvaring, kök, lister, marksten, panel, skivmaterial och tak. De har även information och tips för att välja rätt produkter och hur man genomför olika byggprojekt.

Butiken har avvikande öppettider under vissa dagar, och det är viktigt att notera att e-handel från XL-BYGG Umeå Syd för närvarande endast erbjuder avhämtning i butik. Kunden kan betala och göra klart sin order online men behöver sedan hämta varorna i den butik där beställningen görs.

För mer detaljerad information om produkter, tjänster eller för att komma i kontakt med XL-BYGG Umeå Syd, kan man besöka deras fysiska adress på Lärlingsgatan 15, 904 22 Umeå, Sverige.

Kundomdömen för XL-BYGG Umeå Syd

Kunderna är mycket nöjda med butiken och lyfter fram den utmärkta servicenivån som inkluderar bekvämligheter som att låna vagn och förberedda varor redo för upphämtning. Personalen får beröm för att vara fantastisk, hjälpsam och snabb i sin service. Dessutom uppskattas de bra priserna. Övergripande positiva omdömen med starkt stöd från kunderna, vilket framgår av flera tummar upp-emojis.

FAQ om Byggvaruhus Umeå

 • Vad är ett byggvaruhus?
  Ett byggvaruhus är en detaljhandel som specialiserar sig på att sälja byggmaterial, verktyg, och ofta även trädgårdsprodukter och inredningsartiklar för både professionella hantverkare och hemmafixare.
 • Finns det flera byggvaruhus i Umeå?
  Ja, det finns flera byggvaruhus i Umeå, inklusive större kedjor och lokala alternativ.
 • Kan jag få hjälp med rådgivning i ett byggvaruhus?
  Ja, de flesta byggvaruhus erbjuder professionell rådgivning för dina projekt och kan hjälpa dig att välja rätt material och verktyg.
 • Har byggvaruhus i Umeå en leveranstjänst?
  Många byggvaruhus erbjuder leveranstjänster, men det är bäst att kontrollera direkt med det specifika varuhuset för deras leveransalternativ och villkor.
 • Kan jag köpa produkter online från byggvaruhus i Umeå?
  Många byggvaruhus erbjuder online-shopping och hemleverans eller click-and-collect tjänster. Kontrollera varuhusets webbplats för mer information.
 • Har byggvaruhus i Umeå öppet på helger?
  De flesta byggvaruhus har öppet på helger, men öppettiderna kan variera. Det är rekommenderat att du kontrollerar det specifika varuhusets öppettider online.
 • Kan jag hitta ekologiskt hållbara byggmaterial i Umeås byggvaruhus?
  Ja, många byggvaruhus är medvetna om miljöfrågor och erbjuder ett utbud av ekologiskt hållbara byggmaterial.
 • Finns det tjänster för att skära till material i byggvaruhusen i Umeå?
  Ja, skärtjänster är vanligtvis tillgängliga i byggvaruhus. Kontakta det specifika varuhuset för att se vad de erbjuder.
 • Kan jag returnera köpta varor till byggvaruhuset om jag inte är nöjd?
  De flesta byggvaruhus har en returpolicy. Det är viktigt att du sparar ditt kvitto och kontrollerar varuhusets specifika returvillkor.
 • Finns det specialerbjudanden eller rabatter på byggmaterial i Umeås byggvaruhus?
  Byggvaruhus kan ha kampanjer, rabatter och specialerbjudanden vid olika tillfällen. Det är en god idé att följa deras annonser eller prenumerera på nyhetsbrev för aktuell information.

Fakta om Byggvaruhus Umeå

 1. Byggvaruhus i Umeå erbjuder ett brett sortiment av byggmaterial, verktyg, inredning och trädgårdsprodukter för både proffs och hemmafixare.
 2. Kända byggvaruhuskedjor som finns i Umeå inkluderar Bauhaus, Beijer Byggmaterial, och Hornbach.
 3. Lokala byggvaruhus som XL-BYGG och Jem & Fix kan också hittas i Umeå, vilket ger kunderna fler alternativ.
 4. De flesta byggvaruhusen i Umeå erbjuder tjänster som utkörning, materialberäkning och ibland även utlåning av verktyg.
 5. Byggvaruhusen är ofta belägna i handelsområden på stadens utkanter, som Ersboda och Strömpilen, för att underlätta tillgången till stora parkeringsytor.
 6. Många byggvaruhus i Umeå har också satsat på hållbarhet och miljövänliga produkter i sitt sortiment.
 7. De flesta stora byggvaruhusen har öppet sju dagar i veckan och erbjuder även online-shopping med möjlighet till hemleverans eller click and collect.
 8. Kundservice och rådgivning är viktiga aspekter av byggvaruhusens erbjudande, och de har ofta kunnig personal tillgänglig för att hjälpa till med projektplanering och produktval.
 9. Byggvaruhusen i Umeå konkurrerar inte bara med priser utan även med produktutbud, tjänster och kundupplevelse.
 10. Under vår och sommar brukar byggvaruhusen i Umeå ha särskilda kampanjer och erbjudanden relaterade till trädgård och utomhusprojekt.