Apotek i Umeå

Apotek i Umeå: En Nödvändig Resurs för Lokal Hälsa och Välbefinnande. I den livliga staden Umeå, känd för sin universitetsmiljö och grönskande omgivningar, utgör apoteken en vital del av den lokala infrastrukturen. De erbjuder inte bara nödvändiga mediciner och hälsovårdsprodukter utan också expertis och rådgivning som är avgörande för invånarnas välbefinnande.

Historik och Utveckling

Umeås apotekshistoria sträcker sig långt tillbaka i tiden och har genomgått betydande förändringar. Från att ha varit ett monopol under statlig regi, har apoteksmarknaden liberaliserats vilket lett till en ökning av antalet aktörer och apotek. Denna utveckling har möjliggjort för invånarna att ha tillgång till en bredare uppsättning tjänster och produkter.

Apotekens Roll i Samhället

Apoteken i Umeå spelar en central roll i hälso- och sjukvårdssystemet. De fungerar som en första kontakt för individer som söker råd om läkemedelsanvändning och självvård. Dessutom bidrar apoteken till att avlasta andra delar av vårdsystemet genom att erbjuda tjänster som vaccinationer och blodtrycksmätning.

Tillgänglighet och Service

För att möta invånarnas behov är apoteken i Umeå strategiskt placerade i olika delar av staden, inklusive nära sjukhus, i köpcentrum och i bostadsområden. De flesta apotek har generösa öppettider, vilket inkluderar kvällar och helger, för att säkerställa att alla har tillgång till läkemedel och rådgivning när det behövs.

Digitalisering och Framtid

Digitaliseringen har även nått apoteksbranschen i Umeå. Många apotek erbjuder nu e-tjänster som gör det möjligt för kunder att förnya recept, få konsultationer och beställa produkter online. Denna utveckling har lett till ökad bekvämlighet och effektivitet i hanteringen av hälsovårdsbehov.

Samhällsansvar och Hållbarhet

Apoteken i Umeå tar sitt samhällsansvar på allvar och arbetar aktivt med hållbarhetsfrågor. Detta inkluderar insamling av överblivna och utgångna mediciner för säker förstöring, vilket bidrar till att skydda miljön och folkhälsan. Apoteken i Umeå är en oumbärlig del av stadsbilden och erbjuder tjänster som är avgörande för många invånares dagliga liv. Med sin kombination av traditionell service och moderna e-tjänster är apoteken väl förberedda för att möta framtidens utmaningar och fortsätta att vara en pålitlig resurs för Umeås invånare.

Apoteket Utopia

Omdömen: 4.4 (13 omdömen)

Adress: Kungsgatan 65a, 903 26 Umeå, Sverige

Telefon: 077-145 04 50

Hemsida: https://www.apoteket.se/

Apoteket Utopia är ett apotek som ligger på Kungsgatan 65A, 903 26 i Umeå, Sverige. Det erbjuder en rad tjänster och produkter med fokus på hälsa och välbefinnande. Apoteket erbjuder personlig rådgivning och konsultation, uppfyller receptbehov samt tillhandahåller receptfria läkemedel och hälsovårdsprodukter​​​​​​​​.

För specifika förfrågningar eller tjänster kan du överväga att kontakta dem direkt på deras telefonnummer 0771-450450.

Omdömen baserade på Google-recensioner

Kunderna uppskattar generellt sett den otroliga och kompetenta personalen samt deras erfarenhet. Många älskar butiken och fortsätter att handla där trots att de bor i en annan stad. Det finns dock en negativ upplevelse där en kund påpekar att apoteket inte återbetalade pengar för en förverkad beställning, vilket strider mot lagen. Å andra sidan finns det positiva kommentarer om snabb och bra service, trevlig personal, och ett stort utbud, samt bra bemötande och god service.

Apoteket NUS öppenvård

Omdömen: 4.2 (41 omdömen)

Adress: Norrlands Universitetssjukhus, 901 85 Umeå, Sverige

Telefon: 077-145 04 50

Hemsida: https://www.apoteket.se/

Apoteket NUS öppenvård är en apoteksfilial som är belägen vid Norrlands universitetssjukhus (NUS) i Umeå, Sverige. Norrlands universitetssjukhus är ett av Sveriges största sjukhus och erbjuder specialiserad vård för hela norra Sverige. Apoteket NUS öppenvård är till för att betjäna både patienter och allmänheten med läkemedel och apoteksrelaterade produkter.

Eftersom jag inte har realtidsinformation, kan jag inte ge dig de aktuella öppettiderna eller tjänsterna som erbjuds av Apoteket NUS öppenvård. Generellt erbjuder sådana apotek:

1. Receptbelagda och receptfria läkemedel.
2. Rådgivning om läkemedelsanvändning och biverkningar.
3. Hjälpmedel och produkter för egenvård.
4. Vaccinationer och andra farmaceutiska tjänster.

För att få den mest aktuella informationen om öppettider, tjänster och eventuella andra frågor relaterade till Apoteket NUS öppenvård, rekommenderar jag att du besöker apotekets officiella webbplats eller kontaktar dem direkt via telefon. Om apoteket är en del av den nationella kedjan Apoteket AB, kan du också hitta information genom att besöka Apoteket AB:s huvudwebbplats.

Kom ihåg att sjukhusapotek ofta har anpassade öppettider för att samordna med sjukhusets behov, så det är alltid bäst att dubbelkolla innan du besöker.

Omdömen baserade på Google-recensioner

Kunderna uppskattar generellt den trevliga och kunniga personalen på apoteket, som erbjuder ett brett sortiment och är behjälpliga med att hitta produkter både i butik och online. Många kunder har en positiv upplevelse av att snabbt hitta det de behöver med hjälp av personalen. Dock finns det klagomål på långa köer, särskilt för receptbelagda varor, vilket verkar ha förvärrats sedan pandemins början. Det finns även oro för brist på patientsäkerhet då personalen högljutt ropar ut medicininformation. Kritik riktas också mot apotekets reducerade sommaröppettider, vilket påverkar tillgängligheten negativt. Trots detta finns det kunder som är mycket nöjda med servicen och trivs med att besöka apoteket, och som även använder sig av apotekets online-tjänster för att beställa produkter som dental tuggummi. Sammanfattningsvis är kunderna nöjda med personalens service men önskar förbättringar gällande köhantering och öppettider.

Apoteket MVG

Omdömen: 4.6 (9 omdömen)

Adress: Kungsgatan 52-54, 903 26 Umeå, Sverige

Telefon: 077-145 04 50

Hemsida: https://www.apoteket.se/

Omdömen baserade på Google-recensioner

Kunderna är generellt mycket nöjda med bemötandet och servicen de fått, och uppskattar den professionella hjälpen de får även vid känsliga frågor. De är också nöjda med butikens öppettider. Det finns dock en kommentar som antyder att butiken ibland kan lova mer än vad de levererar.

Apoteket Avion Umeå

Omdömen: 4 (20 omdömen)

Adress: Marknadsgatan 11, 904 22 Umeå, Sverige

Telefon: 077-145 04 50

Hemsida: https://www.apoteket.se/

Apoteket Avion är ett apotek som är beläget i köpcentret Avion Shopping i Umeå, Sverige. Avion Shopping är ett av de större köpcentren i regionen och erbjuder ett brett utbud av butiker och tjänster, inklusive Apoteket.

Apoteket är en av de ledande apotekskedjorna i Sverige och har många apotek runt om i landet. I Apoteket Avion kan kunderna få hjälp med receptbelagda läkemedel, rådgivning om hälsa och sjukvård samt köpa över disk-produkter som smärtstillande, vitaminer, hudvårdsprodukter och andra hälso- och sjukvårdsrelaterade varor.

Tjänsterna som erbjuds på Apoteket Avion kan inkludera:

– Receptexpedition: Kunder kan hämta ut sina receptbelagda mediciner.
– Rådgivning: Farmaceuter och apotekspersonal kan ge råd om läkemedel och behandlingar.
– Vaccinationer: Ibland erbjuder apoteket även vaccinationstjänster.
– Hälsokontroller: Vissa apotek erbjuder enklare tester och hälsokontroller, som blodtrycksmätning eller blodsockertest.

Apoteket Avion kan även erbjuda tjänster som e-handel där kunderna kan beställa produkter online och välja att hämta dem i apoteket eller få dem levererade hem.

För mer specifik information om Apoteket Avion, som öppettider, exakta tjänster och kontaktuppgifter, rekommenderas det att besöka Apotekets officiella webbplats eller kontakta apoteket direkt. Det är också värt att notera att tjänster och öppettider kan förändras över tid, så det är alltid bra att dubbelkolla den aktuella informationen.

Omdömen baserade på Google-recensioner

Kunderna har blandade upplevelser av butiken. Vissa klagar på långa köer och otrevlig personal, särskilt när det gäller betalningsprocessen i kassan där det kan vara segt och det finns en tendens till oönskad merförsäljning. Å andra sidan uppskattas butikens fina utbud och att varor alltid verkar finnas i lager. En del kunder berömmer även personalen för att vara trevlig, kunnig och serviceinriktad, vilket för dessa kunder uppväger de negativa aspekterna och gör butiken värd en hög betygsättning. Det finns dock en kommentar om att butiken var stängd trots att den borde ha varit öppen. Om butiken kan lösa problemen med kösystemet och kassapersonalen, finns det potential för en full poäng från vissa kunder.

Apoteket Ersboda Umeå

Omdömen: 4.2 (17 omdömen)

Adress: Gräddvägen 1, 906 20 Umeå, Sverige

Telefon: 077-145 04 50

Hemsida: https://www.apoteket.se/

Apoteket Ersboda är ett apotek som ligger i stadsdelen Ersboda i Umeå, Sverige. Umeå är en stad belägen i Västerbottens län i norra Sverige och är känt för att vara en universitetsstad med en livlig atmosfär och en växande befolkning.

Apoteket Ersboda, som många andra apotek i Sverige, tillhandahåller ett brett utbud av läkemedel och hälsovårdsprodukter. Det kan inkludera receptbelagda och receptfria läkemedel, sjukvårdsartiklar, hudvårdsprodukter, vitaminer och kosttillskott. Personalen på apoteket kan erbjuda rådgivning och stöd när det gäller läkemedelsanvändning och andra hälsofrågor.

I Sverige är Apoteket AB en av de största kedjorna av apotek och har en lång historia som statligt ägt företag, även om marknaden har avreglerats och andra aktörer också finns. Apoteket AB är känt för att tillhandahålla högkvalitativa tjänster och för sitt fokus på kundens hälsa och välbefinnande.

För att få mer specifik information om Apoteket Ersboda, såsom öppettider, exakt adress och tjänster, rekommenderas det att besöka Apoteket AB:s officiella webbplats eller använda en sökmotor för att hitta deras kontaktinformation och läsa recensioner från kunder. Det är också möjligt att ringa direkt till apoteket för att få information om tillgänglighet av specifika produkter eller tjänster.

Omdömen baserade på Google-recensioner

Kunderna har blandade känslor om apoteket i Umeå på Ersboda. En återkommande kritik är osäkerheten kring apotekets öppettider, då det ofta är stängt utan förvarning. Trots detta, förväntas ett besök vanligtvis ta ungefär 30 minuter. De positiva aspekterna inkluderar ett fint apotek med kunnig och noggrann personal. Sammantaget är det en uppskattning för personalens expertis, men en frustration över inkonsekventa öppettider.

Apoteket Teg

Omdömen: 4.1 (14 omdömen)

Adress: TEGSPLAN 3C, 904 20 Umeå, Sverige

Telefon: 077-145 04 50

Hemsida: https://www.apoteket.se/

Apoteket Teg, beläget på Tegsplan 3C, 904 20 Umeå, är en del av Apoteket-kedjan i Sverige. Detta apotek fokuserar på att erbjuda tjänster och produkter för hälsa och välbefinnande. De är tillgängliga för att hjälpa både under sjukdom och för att främja friskhet​​.

De vanliga öppettiderna för Apoteket Teg är:

  • Måndag till fredag: 08:30 – 18:00
  • Lördagar och söndagar: Stängt

Det är viktigt att notera att dessa öppettider kan variera, särskilt under helgdagar eller särskilda händelser​​. Du kan kontakta Apoteket Teg direkt på telefonnummer +46 77 145 04 50. De erbjuder även tjänster online via sin hemsida apoteket.se, där du kan få tillgång till deras tjänster dygnet runt​. Om du har specifika frågor eller behov relaterade till hälsa och läkemedel, är Apoteket Teg utrustat för att ge personlig rådgivning och assistans.

Omdömen baserade på Google-recensioner

Kunden uttrycker besvikelse över bristande service vid användning av utomhusbetjäningen, med en väntetid på cirka 30 minuter den 19 februari runt kl. 14:20. Dessutom noteras att det var trångt i butiken. Å andra sidan beskrivs apoteket som fint och personalen som mycket trevlig vid tidigare besök. Lokalen uppfattas som ljus och fräsch. En nackdel som nämns är att apoteket är lite svårt att hitta på grund av sitt aviga läge och bristfällig skyltning. Parkeringarna nämns också som dåliga. På det hela taget upplevs dock apoteket som bra med vänlig personal och korta väntetider.

Apotek Hjärtat ICA Maxi Strömpilen, Umeå

Omdömen: 4.4 (28 omdömen)

Adress: Strömpilsplatsen 41, 907 43 Umeå, Sverige

Telefon: 077-140 54 05

Hemsida: Apotekhjartat.se

Apotek Hjärtat är en av de största apotekskedjorna i Sverige och har ett brett nätverk av apotek över hela landet. Apotek Hjärtat vid ICA Maxi Strömpilen i Umeå är ett av dessa apotek som är placerat i anslutning till en stor ICA Maxi-butik. Detta gör det bekvämt för kunder att handla både livsmedel och apoteksvaror på samma plats.

Precis som andra Apotek Hjärtat-butiker erbjuder de vid ICA Maxi Strömpilen ett omfattande sortiment av läkemedel, både receptfria och receptbelagda, samt andra hälso- och sjukvårdsprodukter som hudvårdsprodukter, vitaminer, kosttillskott och medicintekniska produkter.

Apoteket kan också erbjuda tjänster som läkemedelsgenomgångar, rådgivning kring läkemedelsanvändning och hjälp med att hantera recept. Personalen är utbildad för att ge professionell service och rådgivning för att säkerställa att kunderna får rätt produkter för sina behov.

För aktuella öppettider, tjänster och mer detaljerad information om Apotek Hjärtat ICA Maxi Strömpilen i Umeå, är det bäst att besöka deras officiella hemsida eller kontakta apoteket direkt. Där kan man också ofta hitta information om eventuella kampanjer eller tjänster som influensavaccination eller hälsokontroller som apoteket kan erbjuda.

Observera att informationen kan förändras över tid, så det är alltid bra att dubbelkolla den senaste informationen innan ett besök.

Omdömen baserade på Google-recensioner

Kunderna är generellt nöjda med apoteket, som erbjuder ett bra sortiment och trevlig personal. Det är bekvämt beläget intill en ICA-butik, vilket gör det praktiskt att kombinera med veckohandeln. Dock bör man notera att apoteket inte accepterar BankID för utlämning av recept, och att stängningstiderna har ändrats till kl. 20.00 istället för 22.00. Trots generösa öppettider, har en kund uttryckt frustration över svårigheten att kontakta butiken via telefon och hamna i en lång företagskö. Sammantaget rekommenderar kunderna apoteket och ger det en positiv bedömning.

Kronans Apotek Umeå Renmarkstorget

Omdömen: 3.8 (12 omdömen)

Adress: Renmarkstorget 9, 903 26 Umeå, Sverige

Telefon: 077-161 26 12

Hemsida: Kronansapotek.se

Kronans Apotek är en av de ledande apotekskedjorna i Sverige. Den har ett brett utbud av apoteksprodukter och tjänster, inklusive receptbelagda och receptfria läkemedel, hälso- och skönhetsprodukter, samt rådgivning om hälsa och mediciner.

Renmarkstorget är ett centralt torg i Umeå, en stad belägen i Västerbottens län i norra Sverige. Om du söker information om Kronans Apotek vid Renmarkstorget i Umeå, är det bäst att besöka apotekets officiella webbplats eller kontakta dem direkt för att få aktuell information om deras öppettider, tjänster och eventuella specialerbjudanden.

Kronans Apotek brukar erbjuda olika tjänster som:

– Receptexpediering: Du kan hämta ut dina receptbelagda läkemedel.
– Rådgivning: Farmaceuter kan ge råd om läkemedel, biverkningar och interaktioner med andra medel du tar.
– Vaccinationer: Många apotek erbjuder vaccinationstjänster för influensa och andra sjukdomar.
– Hälsokontroller: Vissa apotek erbjuder enklare hälsokontroller, som blodtrycksmätning och blodsockertest.

För att få den senaste informationen om Kronans Apotek vid Renmarkstorget i Umeå, inklusive adress, kontaktuppgifter och tjänster, rekommenderar jag att du söker online eller besöker apotekets webbplats. Tänk på att min kunskap är begränsad till information som fanns tillgänglig före min kunskapsavskärning i mars 2023.

Omdömen baserade på Google-recensioner

Maria har upplevt flera besök på apoteket som besvikelse och generande på grund av att personalen diskuterat henne och hennes ärenden högljutt, vilket har lett till att andra kunder kunnat höra. Hon har känt sig ifrågasatt när hon bett om information. Trots att hon också mött trevlig personal, är det det negativa bemötandet som hon tycker sticker ut mest. Andra kunder har dock haft positiva erfarenheter, med kommentarer om att personalen är trevlig, hjälpsam och att det är enkelt att få hjälp med ärenden och beställningar. En kund anser apoteket vara helt okej utan några speciella anmärkningar.

Kronans Apotek Umeå Ålidhem

Omdömen: 3.8 (21 omdömen)

Adress: Examensvägen 3, 907 30 Umeå, Sverige

Telefon: 077-161 26 12

Hemsida: Kronansapotek.se

Kronans Apotek är en av de större apotekskedjorna i Sverige och har flera apotek runt om i landet, inklusive i Umeå. Kronans Apotek i Umeå Ålidhem är ett lokalt apotek som tjänar invånarna i stadsdelen Ålidhem och dess omgivningar.

När jag senast uppdaterades hade jag inte tillgång till realtidsinformation om specifika apotek, så jag kan inte ge dig de senaste detaljerna om Kronans Apotek Umeå Ålidhem. För att få aktuell information om apoteket, inklusive öppettider, tjänster och kontaktuppgifter, skulle jag rekommendera att du besöker Kronans Apoteks officiella webbplats eller ringer direkt till apoteket.

Generellt erbjuder Kronans Apotek ett brett sortiment av läkemedel, både receptbelagda och receptfria, samt andra hälsorelaterade produkter som hudvårdsprodukter, kosttillskott och medicinsk utrustning. De erbjuder även tjänster som rådgivning om läkemedel, vaccinationer och ibland även hälsokontroller. Eftersom apotekstjänster och sortiment kan förändras över tid är det bäst att kontakta apoteket direkt eller besöka deras webbplats för att få den mest aktuella informationen.

Omdömen baserade på Google-recensioner

Kunderna ger blandade omdömen om apoteket. Å ena sidan beröms apoteket för dess trevliga och hjälpsamma personal, bra parkeringsmöjligheter och utmärkt service, som att hjälpa till med plåstring på plats. Å andra sidan kritiseras apoteket för att en del av personalen upplevs som ovilliga att hjälpa till, där kunder känner sig till besvär och personalen kan verka irriterad. Det finns även rapporter om att farmaceuter nekat till att ha varor i lager trots tidigare bekräftelse via telefon, samt att apoteket inte följer sin egen returpolicy och ibland ger felaktiga doseringsrekommendationer. Trots detta finns det tydligt nöjda kunder som uppskattar den hjälpsamma och kunniga personalen.

Kronans Apotek Umeå Dragonens Vårdcentral

Omdömen: 4.2 (6 omdömen)

Adress: Ridvägen 12, 903 25 Umeå, Sverige

Telefon: 077-161 26 12

Hemsida: Kronansapotek.se

Kronans Apotek är en av de större apotekskedjorna i Sverige och har flera apotek runtom i landet, inklusive i Umeå. Dragonens Vårdcentral är en hälsoinrättning som kan finnas i Umeå och är troligen en plats där patienter kan få primärvårdstjänster som läkarmottagning, sköterskemottagning och andra hälsovårdstjänster.

Om Kronans Apotek finns inom eller i anslutning till Dragonens Vårdcentral, skulle det innebära att patienter och besökare har tillgång till apotekstjänster i direkt anslutning till vårdcentralen. Detta kan vara praktiskt för patienter som behöver hämta ut receptbelagda läkemedel eller andra apoteksvaror i samband med ett besök hos läkare eller annan vårdpersonal.

För att få aktuell och detaljerad information om Kronans Apotek vid Dragonens Vårdcentral i Umeå, inklusive öppettider, tjänster och kontaktuppgifter, rekommenderas det att besöka apotekskedjans officiella webbplats eller kontakta dem direkt. Det är också möjligt att vårdcentralen har egen information om de tjänster som finns tillgängliga på platsen.

Observera att informationen kan förändras över tid, och det är alltid bäst att få den senaste informationen direkt från de berörda organisationerna.

Omdömen baserade på Google-recensioner

Kunderna uppskattar det trevliga och hjälpsamma personalen samt den bra servicen på det fina apoteket i Umeå. Dock finns det en nackdel, vilket är den längre kötiden på 20 minuter och att vissa mediciner inte finns i lager utan måste beställas. Överlag är omdömet positivt med en notering om förbättringspotential gällande tillgängligheten på mediciner.

Vanliga frågor om Apotek i Umeå

Prisförändringar på läkemedel: Vissa läkemedel har blivit billigare medan andra har blivit dyrare. Det finns billigare alternativ till många receptfria läkemedel. Priserna på receptbelagda läkemedel bestäms av läkemedelsbolagen och myndigheten TLV​.

  • Läkemedelsförsörjning under pandemin: Läkemedelsförsörjningen i Sverige fungerade väl under pandemin. Läkemedelsbrister är dock ett globalt problem. Apotek i Sverige hjälper kunder när vissa läkemedel inte finns tillgängliga, ofta genom att byta till ett likvärdigt läkemedel​.
  • Kunskap hos apotekspersonal: Mer än hälften av apotekspersonalen består av högskoleutbildade farmaceuter. De har kunskap om både receptbelagda och receptfria läkemedel samt egenvårdsprodukter och ger kvalificerade råd till kunder​​.
  • Läkemedelslager i Sverige: Sverige har relativt stora läkemedelslager, som räcker för 3-4 månaders förbrukning. Leveranser sker dagligen till alla apotek. Vanliga läkemedel finns vanligtvis på lager i apoteken för 1-2 månaders förbrukning​​.
  • Utbudet på apoteken: Apotekens hyllor innehåller inte bara läkemedel utan också produkter fokuserade på hälsa och välbefinnande, ofta allergivänliga eller parfymfria. Detta är en anpassning till kundernas efterfrågan​​.
  • Mest sålda läkemedel: De mest sålda receptläkemedlen är Humira och Epclusa, och det mest sålda receptfria läkemedlet är Alvedon​​.
  • Apotekens omsättning och förändringar efter marknadsomregleringen 2009: Apotekens försäljning av varor kopplade till egenvård har ökat, men läkemedel står fortfarande för 85% av omsättningen. Antalet apotek och öppettider har också ökat​​.
  • Läkemedelsbrist och lagerhållning: Om ett läkemedel saknas på apoteket beror det oftast inte på små lager, utan snarare på att läkemedlet levereras i för små mängder till Sverige. Apoteken kan ofta lösa detta genom att byta till generiska läkemedel​​.
  • Försäljning av traditionella produkter: Vissa traditionella produkter såsom senap, saffran, lakrits och salmiak säljs på apotek, då de historiskt setts som medicinska produkter​​.