Veterinär i Umeå

Din Guide till Djurhälsa i Hjärtat av Norrland

Umeå, en stad känd för sin gästvänlighet och natursköna miljöer, är inte bara en plats för människor att trivas i utan även för deras fyrbenta vänner. Stadens veterinärkliniker och djursjukhus spelar en viktig roll i att upprätthålla hälsan och välbefinnandet hos de många husdjur som finns i regionen. Denna artikel ger en översikt över veterinärvården i Umeå och vad djurägare kan förvänta sig när de söker vård för sina djur.

Veterinärvårdens Ansikte i Umeå
Umeå erbjuder ett brett utbud av veterinära tjänster genom privatpraktiserande kliniker, djursjukhus, och mobila veterinärer. Dessa inrättningar är utrustade för att hantera allt från rutinmässiga vaccinationer och hälsokontroller till akutvård och specialiserade behandlingar. Många av klinikerna i Umeå är moderna och använder sig av den senaste tekniken inom diagnostik och behandling, vilket säkerställer högkvalitativ vård för djuren.

Tillgängliga Tjänster
I Umeå kan djurägare dra nytta av en rad olika veterinära tjänster. Dessa inkluderar men är inte begränsade till:

– Förebyggande vård: Vaccinationer, parasitkontroller och regelbundna hälsoundersökningar.
– Diagnostik: Blodprov, röntgen, ultraljud och andra bildgivande tekniker.
– Kirurgi: Sterilisering, kastration, och andra kirurgiska ingrepp.
– Tandvård: Tandstenborttagning, tandextraktioner och andra mun- och tandvårdsbehandlingar.
– Akutsjukvård: Olycksfall och plötsliga sjukdomar som kräver omedelbar uppmärksamhet.

Specialiserad Vård
För de fall där ett djur behöver mer avancerad vård, finns det specialister inom områden som ortopedi, internmedicin och neurologi. Umeås veterinärer samarbetar ofta med experter från andra delar av landet för att ge patienterna den bästa möjliga behandlingen.

Välja rätt Veterinär
Att välja rätt veterinär är en viktig del av att vara djurägare. Det är viktigt att hitta en klinik där både du och ditt djur känner er bekväma. Många kliniker i Umeå erbjuder möjligheten till ett första besök för att du ska kunna få en känsla för personalen och deras sätt att hantera djur. Rekommendationer från andra djurägare, online recensioner och klinikens ackrediteringar kan också vara till hjälp när du ska fatta ditt beslut.

Nödsituationer
I händelse av en nödsituation är det viktigt att snabbt kunna få kontakt med en veterinär. De flesta kliniker i Umeå har information på sina webbplatser om hur man går tillväga vid akuta fall. Det finns också dygnet runt-öppna djursjukhus som kan ta hand om allvarliga nödsituationer när de uppstår.

Umeå är en stad som tar hand om sina invånare, inklusive de fyrbenta. Med ett brett utbud av veterinära tjänster och specialiserade behandlingsalternativ, kan djurägare känna sig trygga med att deras husdjur får den vård de behöver. Oavsett om det gäller rutinmässig vård eller akuta situationer, står Umeås veterinärer redo att erbjuda sin expertis och omsorg för stadens djurpopulation.

Björkstadens Djurklinik

Omdömen: 4.6 (281 omdömen)

Adress: Riksvägen 2P, 904 31 Umeå, Sverige

Telefon: 090-13 25 00

Hemsida: http://bjorkstadensdjurklinik.se/

Björkstadens Djurklinik är en framstående veterinärklinik känd för sin högkvalitativa vård och engagerade service till djur. Kliniken utmärker sig genom sitt fokuserade förhållningssätt till husdjurshälsa och välbefinnande, med betoning på både expertis och en välkomnande atmosfär. Låt oss fördjupa oss i några nyckelaspekter av Björkstadens Djurklinik:

  • Plats och Tillgänglighet: Björkstadens Djurklinik är belägen på en bekväm plats i Umeå, vilket gör den lättillgänglig för husdjursägare i regionen. Klinikens adress är Riksvägen 2P, 904 31 Umeå​​.
  • Expertis och Tjänster: Kliniken är känd för sin expertis, särskilt när det gäller hundar och katter. De erbjuder en rad veterinärtjänster, vilket säkerställer att husdjuren får den bästa möjliga vården. Detta inkluderar regelbundna kontroller, behandling för olika sjukdomar och akutvård vid akuta situationer. Deras fokus på kvalitativ veterinärvård är ett bevis på deras engagemang för djurhälsa​​.
  • Liten Klinik med Stort Engagemang: Trots att det är en mindre etablering, är Björkstadens Djurklinik känd för sin omfattande kunskap och höga engagemangsnivå inom husdjursvård. Denna mindre storlek möjliggör en mer personlig och intim approach till veterinärtjänster, vilket säkerställer att varje djur får individuell uppmärksamhet och vård​​.
  • Öppettider: Kliniken är öppen från måndag till fredag, kl. 08:00 till 16:00, med lunchstängt från 12:00 till 13:00. Den är stängd på helger, vilket är typiskt för många veterinärkliniker. Dessa öppettider gör det bekvämt för husdjursägare att boka tider under vanliga kontorstider​​.

Sammanfattningsvis är Björkstadens Djurklinik i Umeå en högt ansedd veterinärklinik, känd för sin expertis, särskilt i behandlingen av hundar och katter. Dess lilla storlek bidrar till dess förmåga att erbjuda personlig vård, medan dess plats i Umeå gör den till ett bekvämt val för lokala husdjursägare. Klinikens engagemang för kvalitativ vård och en välkomnande miljö gör den till ett populärt val bland husdjursägare som söker veterinärtjänster.

Omdömen baserade på Google-recensioner

Kundomdömena för denna klinik är blandade. En kund uttrycker stark missnöjdhet och känner att kliniken prioriterar pengar över djurens välbefinnande, och rapporterar en negativ upplevelse där kliniken försökte avliva hennes djur och anmälde henne i stället för att hjälpa. En annan kund är mycket nöjd och har varit stamkund i flera år, men nämner svårigheter att komma i kontakt via telefon som ett förbättringsområde. En tredje person delar en sorgsen berättelse om att behöva avliva sitt älskade husdjur, men är tacksam för den pedagogiska och fantastiska hjälpen från veterinärerna under den svåra tiden. En annan kund klagar på att ha blivit utskälld av en veterinär efter att ha ringt jouren på fel tid. Slutligen finns det en positiv recension som berömmer den trevliga personalen och rekommenderar kliniken.

Vettris Umeå

Omdömen: 4.6 (202 omdömen)

Adress: Björnvägen 9, 906 40 Umeå, Sverige

Telefon: 090-12 29 90

Hemsida: https://www.vettris.se/

Vettris är en kedja av djursjukhus och djurkliniker i Sverige som erbjuder veterinärvård för husdjur som hundar, katter och andra smådjur. Tjänsterna som erbjuds på Vettris kan inkludera allt från rutinmässiga kontroller och vaccinationer till mer avancerad vård som kirurgiska ingrepp och akutvård.

Vettris Umeå är en del av denna kedja och är belägen i staden Umeå, som ligger i Västerbottens län i norra Sverige. Precis som andra Vettris-kliniker, skulle Vettris Umeå erbjuda professionell veterinärvård och service till djurägare i regionen.

För att få den mest aktuella informationen om Vettris Umeå, som deras exakta adress, öppettider, tjänster och hur man bokar ett besök, rekommenderas det att man besöker deras officiella webbplats eller kontaktar dem direkt. Det är också möjligt att de har en närvaro på sociala medier där de kan dela nyheter och uppdateringar om deras verksamhet.

Omdömen baserade på Google-recensioner

Kunderna är mycket nöjda med servicen hos detta ställe och ger det högsta rekommendationer. De uppskattar den medmänskliga bemötandet och det professionella agerandet från personalen. Sandra, en veterinär på platsen, får speciellt beröm för sin omtänksamhet och noggrannhet, särskilt när det gäller att undersöka katter. Personalen beskrivs som superkunniga, trevliga och hjälpsamma, och de tar sig tid att lyssna och ge råd. Det finns ett stort utbud för olika djurtyper, och kunder känner att deras djur, som Knutte den lilla hunden, alltid blir väl omhändertagna.

Djurkliniken i Umeå

Omdömen: 4 (380 omdömen)

Adress: Verkstadsgatan 13, 904 32 Umeå, Sverige

Telefon: 090-224 00

Hemsida: http://www.dku.se/

Djurkliniken i Umeå är en veterinärklinik som erbjuder olika typer av tjänster för djurägare i Umeå och omgivande områden. Kliniken kan erbjuda grundläggande vård som vaccinationer, hälsoundersökningar och rådgivning, samt mer avancerad vård som kirurgi och diagnostiska tester, inklusive röntgen och ultraljud.

Personalen på en djurklinik inklusive Djurkliniken i Umeå består vanligtvis av legitimerade veterinärer och djursjukskötare som arbetar tillsammans för att ge bästa möjliga vård till djuren. De kan också ha möjlighet att erbjuda akuttjänster för djur som behöver omedelbar vård.

Det är viktigt att notera att detaljerna om tjänster, öppettider och personal kan förändras över tid, så för den mest aktuella informationen är det bäst att kontakta Djurkliniken i Umeå direkt eller besöka deras officiella webbplats eller sociala mediekanaler.

Omdömen baserade på Google-recensioner

Kunderna är överlag mycket nöjda med den service och vård de och deras husdjur har fått på djurkliniken. Personalen beskrivs som underbar, trevlig och effektiv, med ett fint bemötande och förmågan att förmedla tydlig och lugn information om vårdprocessen. Kliniken har hanterat allt från akuta situationer som kejsarsnitt med framgångsrika resultat till mer rutinmässiga besök som kastration och vaccinationer. Priserna uppfattas som rimliga för den högklassiga vården. Kunderna uppskattar även de rena lokalerna och det fina utbudet av produkter. Djurägare som varit oroliga eller ställts inför svåra situationer känner sig trygga och väl omhändertagna, och många uttrycker en stark vilja att återvända till kliniken för framtida behov.

Distriktsveterinärerna Umåker

Omdömen: 4.5 (111 omdömen)

Adress: Bölevägen 92, 904 34 Umeå, Sverige

Telefon: 010-122 83 30

Hemsida: https://distriktsveterinarerna.se/umaker

Distriktsveterinärerna är en del av den svenska Statens Jordbruksverk och erbjuder veterinärvård över hela Sverige. De är kända för att tillhandahålla tjänster både på sina kliniker och genom ambulerande verksamhet, vilket innebär att de åker ut till djurägare för att ge vård på plats. Detta är särskilt viktigt i glesbygdsområden eller för djurägare som har svårt att transportera sina djur.

Umåker är en travbana som ligger i Umeå, Västerbottens län, och det är möjligt att Distriktsveterinärerna har en närvaro där för att ge service till travhästar och andra djur som finns på eller i närheten av banan. De kan erbjuda tjänster som hälso- och sjukvård, akutvård, förebyggande vård och rådgivning, samt vaccinationer och tandvård.

Det är viktigt att notera att informationen om Distriktsveterinärernas specifika tjänster vid Umåker kan förändras över tid, och för den mest aktuella informationen bör du besöka deras officiella webbplats eller kontakta dem direkt. De kan ge dig detaljerad information om vilka tjänster som erbjuds, öppettider, och hur man bokar ett besök eller får akut hjälp.

Omdömen baserade på Google-recensioner

Kunderna uppskattar överlag den höga flexibiliteten och tålamodet hos veterinären, samt den omsorg och mjukhet som djurvårdarna visar mot djuren. Det finns en känsla av att kliniken har starka värderingar och en förmåga att tänka utanför boxen, speciellt när det gäller att hantera stressade djur. Personalen beskrivs som trevliga och omtänksamma, och veterinären får beröm för sin expertis, särskilt när det gäller tamråttor. Lokalerna beskrivs som fräscha och bemötandet som superbra. Dock finns det en negativ upplevelse där en kund klagar över en oväntat hög kostnad för ett hälsointyg för en katt, vilket ledde till besvikelse och beslutet att inte återvända till kliniken.

Aniuma Vetcentrum

Omdömen: 5 (25 omdömen)

Adress: Magasinsgatan 9A, 903 27 Umeå, Sverige

Telefon: 090-231 33

Hemsida: https://aniumavetcentrum.odoo.com/

Aniuma Vetcentrum, beläget på Magasinsgatan 9A i Umeå, är en välrenommerad veterinärklinik som erbjuder specialiserade tjänster med fokus på munhälsovård för hundar och katter. Kliniken framstår som en framträdande aktör inom veterinärvård i regionen, med sina unika tjänster och högkvalitativa vård. Nedan presenteras några centrala aspekter av Aniuma Vetcentrum:

  1. Specialisering inom Munhälsovård: Aniuma Vetcentrum skiljer sig från andra veterinärkliniker genom sin inriktning på munhåla och tänder för hundar och katter. Denna specialisering innefattar både förebyggande åtgärder (profylaxbehandlingar) och behandlingar av olika tand- och munhälsorelaterade problem hos sällskapsdjur​​.
  • Personlig och Omhändertagande Service: Kliniken lägger stor vikt vid att erbjuda en personlig service där djurets välbefinnande alltid står i centrum. Aniuma Vetcentrum strävar efter att skapa en miljö där djurägare känner sig trygga och omhändertagna, vilket är en viktig del av deras vårdfilosofi​​.
  • Plats och Kontaktinformation: Aniuma Vetcentrum är beläget i centrala Umeå, vilket gör det lättillgängligt för djurägare i staden och närliggande områden. Kliniken ligger mellan busstationen och restaurang Max, vilket underlättar för besökare att hitta dit. För att boka tid eller förfrågningar kan man ringa till kliniken på telefonnummer 090 231 33 eller skicka e-post till [email protected]​​.
  • Öppettider och Tillgänglighet: Kliniken är öppen på vardagar mellan klockan 08:00 och 17:00, med en lunchstängning mellan 12:00 och 13:00. Den är stängd under helgerna. Dessa öppettider gör det möjligt för djurägare att boka besök och konsultationer under normala arbetstider​​.

Sammanfattningsvis erbjuder Aniuma Vetcentrum i Umeå en unik och specialiserad veterinärvård med fokus på munhälsovård för hundar och katter. Deras personliga tillvägagångssätt och engagemang för djurens välbefinnande, tillsammans med deras centrala läge och tillgängliga öppettider, gör dem till ett uppskattat val för djurägare i Umeå och omgivande områden.

Omdömen baserade på Google-recensioner

Kunderna uttrycker stor tillfredsställelse med den veterinärklinik de besökt. De upplevde ett professionellt och vänligt bemötande gentemot både sig själva och sina husdjur. Kliniken noteras för dess förmåga att snabbt tillhandahålla tider, dess kunniga och omtänksamma personal, samt förmågan att skapa en trygg miljö för djuren. Ägarna kände sig trygga och nöjda med behandlingen deras djur fick och planerar att återvända för framtida vård. Den positiva upplevelsen sträckte sig även till snabb service för vaccination och effektiv hjälp vid akuta problem, vilket resulterade i en återuppfriskad hund och en lugnad ägare. Övergripande ger kunderna kliniken höga betyg för dess service och bemötande.

Generellt erbjuder djurkliniker i Umeå en rad tjänster för att ta hand om husdjur:

– Rutinmässiga hälsokontroller
– Vaccinationer
– Parasitkontroll och förebyggande åtgärder
– Tandvård
– Kirurgiska ingrepp, inklusive kastrering och sterilisering
– Diagnostik, såsom röntgen och ultraljud
– Akutvård
– Specialiserad vård för äldre djur eller djur med kroniska sjukdomar

Här finns en artikel på samma tema: Coop i Umeå.

FAQ om Veterinär i Umeå

Fråga: Vilka veterinärtjänster finns tillgängliga i Umeå?
Svar: I Umeå finns det en rad olika veterinärtjänster inklusive allmänna hälsokontroller, vaccinationer, kirurgiska ingrepp, tandvård, röntgen, ultraljud samt akutsjukvård för husdjur.
Fråga: Hur hittar jag en bra veterinär i Umeå?
Svar: Du kan söka på internet, fråga andra djurägare för rekommendationer eller kontakta lokala djurskyddsorganisationer. Det är också viktigt att besöka kliniken för att se om du och ditt djur känner er bekväma med personalen och miljön.
Fråga: Är det dyrt att gå till veterinären i Umeå?
Svar: Kostnaden för veterinärvård varierar beroende på vilken behandling som behövs och vilken klinik du väljer. Det är bäst att kontakta olika kliniker för att få en uppskattning av kostnaderna.
Fråga: Kan jag få ekonomisk hjälp med veterinärkostnader?
Svar: Det finns olika försäkringsalternativ för husdjur som kan hjälpa till att täcka kostnaderna för veterinärvård. Det finns också vissa stödorganisationer som ibland kan erbjuda ekonomisk hjälp i nödsituationer.
Fråga: Hur vet jag om det är en nödsituation som kräver akut veterinärhjälp?
Svar: Om ditt djur visar tecken på allvarlig sjukdom eller skada, såsom svår smärta, kraftig blödning, svårighet att andas eller medvetslöshet, bör du omedelbart söka akutvård hos en veterinär.
Fråga: Finns det jourhavande veterinärer i Umeå?
Svar: Ja, det finns jourhavande veterinärer som kan erbjuda akutvård utanför normala öppettider. Det är bäst att ha kontaktuppgifter till närmaste jourhavande veterinär lättillgängligt ifall ett nödläge skulle uppstå.
Fråga: Hur ofta bör jag ta mitt husdjur till veterinären?
Svar: Det rekommenderas att du tar ditt husdjur till veterinären för årliga hälsokontroller. Om det är en valp, kattunge eller ett äldre djur kan fler besök vara nödvändiga för att övervaka hälsan.
Fråga: Kan jag besöka vilken veterinär som helst i Umeå?
Svar: Ja, du är fri att välja vilken veterinärklinik du föredrar för ditt husdjur. Det kan dock vara bra att välja en klinik som ligger nära där du bor för att underlätta besök och eventuella akuta situationer.Fråga: Vad ska jag göra om jag misstänker att mitt husdjur har ätit något giftigt?
Svar: Om du misstänker att ditt husdjur har intagit något giftigt bör du omedelbart kontakta en veterinär för rådgivning och eventuell behandling.Fråga: Finns det specialiserade veterinärer i Umeå för särskilda djurarter eller medicinska tillstånd?
Svar: Ja, vissa kliniker och veterinärer i Umeå kan ha specialisering inom vissa områden eller för specifika djurarter. Det är viktigt att undersöka och välja en veterinär som har erfarenhet och kunskap som passar ditt husdjurs behov.
Läs artikeln om ämnet Restauranger i Umeå här.

Nyheter,händelser eller omänmanden om Veterinärer i Umeå

Brist på Veterinärer i Västerbotten: Enligt Länsstyrelsen Västerbotten finns det en akut brist på veterinärer i regionen, vilket utgör ett hot mot jordbruket i norra Sverige. Denna situation har blivit så allvarlig att den har uppmärksammats av Länsstyrelsen i en skrivelse till regeringen. Svårigheter med rekrytering och hög personalomsättning, kombinerat med länets geografiska utmaningar och hög arbetsbelastning, bidrar till problemet​​.

Distriktsveterinärernas Utmaningar: Distriktsveterinärerna är den enda aktören som erbjuder djursjukvård under obekväm tid (kvällar, nätter och helger) i Västerbotten. Det finns dock en brist på bemanning inom Distriktsveterinärerna, vilket leder till att vissa områden saknar nödvändig veterinärservice under dessa tider. Detta lämnar djurhållare utan alternativ för akutvård, vilket kan leda till att sjuka djur måste behandlas av ägarna själva, avvakta till vardag eller i värsta fall avlivas​.

Debatt och Förslag till Lösningar: En debattartikel från styrelsen för SACO-S Distriktsveterinärerna lyfter fram problemen med arbetsmiljön och bristen på tillgänglig vård under obekväm tid. De menar att den nuvarande situationen inte bara skapar risker för djurägare utan även en ohållbar arbetsmiljö för veterinärerna. För att adressera dessa utmaningar föreslås ökat samarbete mellan privata och statliga aktörer samt behovet av att förbättra arbetsvillkor och arbetsmiljön för att locka och behålla veterinärpersonal. Dessutom betonas vikten av att skapa en stabil bemanningssituation nu och i framtiden​.

Dessa källor ger en djupgående inblick i de utmaningar som veterinärvården i Umeå och Västerbotten står inför. Från rekryteringsproblem och arbetsmiljöfrågor till brist på tillgänglig akutvård, är det tydligt att det krävs omedelbara åtgärder och strategiska förändringar för att säkerställa att både djur och deras ägare får den vård de behöver.