Säkerhet för nystartat företag

Säkerhet för nystartat företag

När ett företag precis startats är det en hel del punkter att tänka på och genomföra. En punkt är säkerheten. Vad bör man tänka på och vad får man absolut inte missa?

Se över passagesystemet

Börja med skalskyddet och se över befintliga lås eller företagslarm. Vad finns idag och vilka har tillgång till lokalen? Att ta över ett annat företagslokaler och därmed deras lås och larm är inte en rekommendation. Du vet inte vilka som har koderna och nycklarna. Börja med att byta låskolvar och eventuella passagessystem.

Se över skalskydd via larm

Nästa steg blir att se över vilket behov av företagslarm som finns. Är det en lokal på markplan bör definitivt ett inbrottslarm finnas. Detta kan kopplas samman med brandlarm och andra larmfunktioner via flexibla företagslarm. Oavsett behov så är skalskyddet första steget.

Se över personskyddet

Beroende på vilken bransch ni är verksamma inom kan även ett larm inom personskydd kopplas in på företagslarmet. Det kan vara ett överfallslarm vid kassan i butiken men även trådlösa larm som de anställda kan bära med sig var de än går.

Se över behovet av extra skydd för enskild egendom

Med ett inbrottslarm skapas ett skalskydd. Men det hindrar inte alla inbrott. I vissa fall behöver enskilt larm kopplas till en specifik egendom. Detta kan exempelvis ske med en dimma som skapas i det rum som denna egendom finns i. Med dimma kommer det bli mycket svårt att agera i rummet vilket ”köper tid” till väktarna kommer.

Rätt försäkringsnivå

Prata med flera försäkringsbolag och jämför vilken premie de kan erbjuda på företagsförsäkringen. Nämn även att ett företagslarm är installerat vilket kommer att till största sannolikhet minska premien. Kom även ihåg att ha försäkring som matchar den bransch du är verksam inom. Ändras inriktning bör detta nämnas till försäkringsbolaget.

Övervakningskamera?

Övervakningskameror kostar inte speciellt mycket och finns i flera varianter. Den billigaste kopplas till sin egen mobil vilket gör att man både kan se vad som händer, prata direkt i högtalaren och starta igång sirenen om man ser ett pågående inbrott. Många företag väljer däremot att koppla samman övervakningssystemet med resterande företagslarm och låter sedan ett larmbolag har tillgång till de bilder som kameran tar. På detta sätt finns det alltid personal som kan se vad som händer och agera blixtsnabbt.