Beställ offerter för stambyte i Stockholm – så fungerar det

Ett stambyte är en av dom största renoveringarna som en fastighetsägare kan stå inför. Det innebär inte bara ett stort ingrepp i fastigheten – utan det är även väldigt kostsamt. Av den anledningen kan det vara värt att ta in offerter från flera entreprenörer som erbjuder stambyte i Stockholm, för att kunna jämföra priserna och hitta det bästa alternativet.

Räkna fram ungefärligt pris på egen hand

Flera av dom entreprenörer som erbjuder stambyte i Stockholm anger att arbetet kostar mellan ca 200 000 – 300 000 kronor per lägenhet, vilket egentligen inte ger någon bra prisbild alls eftersom intervallet är så pass stort.

För att få en något tydligare bild går det att använda sig av dom entreprenörers hemsidor som har en uträknare. I en sådan går det till exempel att fylla i information, så som:

  • Hur många lägenheter som finns i fastigheten
  • Hur många badrum respektive lägenhet har

Utifrån informationen om fastigheten kan ett mer korrekt pris för ett stambyte räknas fram – men det bör såklart inte likställas med en riktig offert.

Två alternativ för att beställ offerter för stambyte i Stockholm

För att säkert veta priset för ett stambyte i Stockholm är det säkraste sättet att beställa offerter. Det kan göras på två sätt – via en offertjänst eller direkt via olika entreprenörer.

För den som vill använda en offertjänst finns flera olika att använda sig av och det är ett effektivt sätt att få flera offerter på ett enkelt sätt. Informationen som lämnas i tjänsten skickas ut till olika entreprenörer, som i sin tur skickar tillbaka prisuppgifterna.

Att själv kontakta entreprenörer för att be om offerter för ett stambyte fungerar såklart också bra. Vissa föredrar att ha direktkontakt utan mellanhänder och det finns dessutom en chans att bilda sig en egen uppfattning om företaget direkt.

Bra att veta

För att entreprenörerna ska kunna ge en korrekt offert är det vanligt att dom kommer ut till fastigheten och gör en inspektion. Även om det innebär att det tar lite längre tid innan prisuppgifterna börjar trilla in så är det bra eftersom det visar att företagen är seriösa. Ett företag som skickar ut ett prisförslag utan att ha besök fastigheten vet vare sig förutsättningar eller skick – vilket skulle kunna innebära att fastighetsägaren får betala ett överpris.