Skorna som ger dig grepp på varje underlag – Nike

Skorna som ger dig grepp på varje underlag - Nike

Nike är idag en av världens största tillverkare av sportskor. Företaget grundades i USA på 70-talet och är ett av världens kändaste varumärken. Sortimentet innefattar skor, kläder och sportutrustning även om märket kanske mest förknippas med skor. Många aktiva toppidrottsmän använder Nike och företagets slogan ”Just do it” är kända över hela världen. Men Nike har ett fokus på löpning. Därför säljer Nike skor.

Hur ska jag sköta om mina Nike-skor? 

För att dina Nike-skor ska behålla sin passform och dämpning så lång tid som möjligt så är det viktigt att du sköter om dem på rätt sätt. Korrekt skötsel ökar helt enkelt livslängden på dina skor. Tänk på att skorna utsätts för ganska stora påfrestningar och vi glömmer ibland bort att ta hand om skorna.

Våta skor ska alltid torka i rumstemperatur. Man ska aldrig torka skorna i torktumlare eller torkskåp för då kan limningarna släppa. Fotbollsskor ska alltid tas ur träningsväskan och sedan sköljas ur. Det är viktigt att ta ur dem ur väskan så de får torka.

Man ska alltid knyta upp skorna när man tar av sig dem sa att inte hälkappan trampas ner. Av samma orsak är det också viktigt att alltid använda skohorn när du tar på dig skorna.

Nike skor gjorda av gummi

Nike tillverkar skor för alla, män, kvinnor och barn i många olika material. De använder syntet, textil, skinn och även gummi. Gummiskor kräver lite speciella skötselråd. Man ska aldrig använda impregneringspray på gummi. Gummi får heller aldrig placeras i solljus eftersom solljus kan leda till missfärgningar och även påverka formen på gummit. De ska alltid förvaras på ett svalt och mörkt ställe. Har dina gummiskor ända blivit missfärgade så kan man smörja in dem med en silikonbaserad olja eller bara använda vanliga våtservetter som brukar vara effektiva på denna typ av material.

Den bästa skon från Nike?

Nikes Free-serie är en sko som många älskar att träna i. Den har gjort stor succé i fitnessvärlden och tillverkas även som löparsko. Skon har en otroligt flexibel sula och ger samtidigt en perfekt dämpning och bra grepp i underlaget. Free-serien är mycket mångsidig och kan användas till många olika typer av träning. Det senaste tillskottet i Nike Free-serien är ”Nike Free Flyknit”. Den ger bäraren en otrolig frihetskänsla och är mycket minimalistisk med barfotakänsla. Ovandelen är tillverkad i ett nytt material med mer flexibilitet och starkare andningsförmåga. Man kan använda skon både när man tränar bodypump och styrketräning.