Packa ryggsäcken lättare

För den som skall ge sig ut på en vandring eller liknande strapatser, kan det göra det oerhört mycket roligare och lättare om man packar bra. En av de saker som är viktiga är att packa så lätt som möjligt.

Packar man ryggsäcken lätt kan man spara en hel del energi, kraft och kanske till och med skavsår. En tungt packad väska som ger skavsår kommer med största sannolikhet att ge grövre skavsår än en som är lättpackad. Givetvis vill man ju dock inte ha skavsår över huvud taget.

Väg väskan

Det är bra att ha en stor och precis våg som visar både kilo och gram. När du har en, väg helt enkelt varje objekt på väskan och gör en lista över dem samt skriv vad de väger. När du har gjort klart listan, ta bort de objekt som skall brukas (vatten, mat, bränsle och så vidare).

De som sedan är kvar är den grundläggande packningsvikten, som mer visar de basala grejerna du kommer att ha med dig.

Underskatta inte vikten av att göra den här listan. Att vara medveten om vikten är viktigt. På så vis känner du till hur mycket du klarar av att bära under en längre tid. Du får också bättre kunskap om hur mycket din väska klarar, och hur mycket du orkar.

En viss väska kanske ger skavsår när den är för tungt packad. Då vet du om det är läge att investera i en ny väska till nästa vandring.

Att känna till vikten är också bra så att du vet vad det är i din väska som egentligen tar upp mycket vikt. Om ett objekt tar upp orimligt mycket av vikten, kan det till exempel vara läge att investera i en mer lättviktig modell av produkten.

Många tillverkare hävdar också att just deras utrustning är den som är mest lättviktig och praktisk att ta med sig. Med en bra våg och en lista vet du säkert.