Inbrotten ökar i Stockholm – Så här skyddar du dig

Inbrotten ökar i Stockholm – Så här skyddar du dig

17000 bostadsinbrott skedde i Sverige under 2018, en minskning mot året innan i landet i stort men en ökning i Stockholm. Värst var det i Järfälla i Stockholm där antalet inbrott ökade med mer än 80% på ett år. Samtidigt är det endast 3% av inbrotten som klaras upp till den nivån att en gärningsman blir lagförd.

Hemlarm

Allt fler väljer att skaffa hemlarm för att skydda sig mot inbrott. Man brukar säga att man inte löser problemet med hjälp av ett larm men att man flyttar problemet till grannen. Det är också en anledning till att när ett hushåll i ett område skaffat hemlarm kommer snart fler att göra det.

Flera sätt att skydda sig mot inbrott

Det finns flera sätt att skydda sig mot inbrott och här delar vi med oss av ett par tips som kanske passar just dig.

  • Skaffa ett hemlarm i toppklass
  • Skaffa ett enkelt hemlarm
  • Säkerhetsdörrar och fönsterlås

Hemlarm i toppklass

Det finns ett antal aktörer på marknaden som erbjuder en premiumvariant av hemlarm. Då ingår alltid att en elektriker, alltså en larmtekniker, kommer hem till er och installerar larmet. Ni kan få både rörelsedetektorer och kameror som i vissa fall går att koppla till en app i telefonen.

Enklare hemlarm

I detaljhandeln går det att köpa hemlarm som i princip är en sensor du monterar vid dörren som larmar med ett högt ljud om någon öppnar dörren och inte slår in koden. Du kan ibland behöva ta hjälp av en elektriker på egen hand för själva installationen med resten kan du sen sköta själv.

Säkerhetsdörrar

För den som inte vill skaffa ett larm kan man välja en annan väg. Genom att köpa och montera in säkerhetsdörrar och fönsterlås kommer du inte skrämma bort tjuven med en larmskylt men du kan troligen hindra dem från att komma in. Här kommer du inte behöva hjälp av en elektriker men i många fall en snickare som kan montera åt dig.

Engångskostnad eller månadsavgift

Väljer du en lösning med hemlarm kommer den stora kostnaden vara månadsavgiften. Väljer du att montera in säkerhetsklassade dörrar är det en engångskostnad och sen inga löpande utgifter. Kostnaden påverkar givetvis vad man beslutar sig för men frågan om vad som känns tryggt är givetvis det viktigaste att svara på.

Publicerad i El