Historiska vinster

Som i de flesta spel som utmanar tur och handlar om slumpen, är målet att vinna pengar. Till skillnad från många turspel har man dock inom lottospel chansen att vinna stora summor – är detta svaret? Nej, inte enbart. Men låt oss börja förklara hur denna del går till.

Storvinsten

Inom lottospel finns flera olika sätt att vinna. Beroende på vilken prisnivå man väljer ser vinsterna olika ut. Att det finns flera priskategorier ökar naturligtvis chansen att vinna, oavsett hur stor denna vinst är. Dock så händer det att ingen vinner vid en lottodragning. Man spelar ju ändå mot slumpen och kan aldrig veta vad som blir resultatet. Om det inte finns någon vinnare vid en lottodragning (det vill säga, ingen har sju rätt) flyttas vinsten till nästa lottodragning. Om ingen får sju rätt där heller så fortgår detta tills någon vinner. Vinstsumman kan alltså med andra ord bli riktigt stor. Allt är än fråga om rätt siffror som slumpas fram. Att spela lotto är därför aldrig sig likt. Man känner alltid en rad av olika känslor eftersom omständigheterna alltid skiftar. Både när det gäller vinstsumman och möjligheterna hur man kommer till vinsten.

Historiska storvinster

Det finns flera exempel på enorma lottovinster. De personerna som vunnit dessa har haft stor tur att både omständigheterna varit så bra och själva lottoraden. Här följer en topplista på de tre största vinsterna i världen:
390 miljoner amerikanska dollar i New Jersey
380 miljoner amerikanske dollar i Washington
365 miljoner amerikanska dollar i Nebraska

Den största vinsten i Europa var i Frankrike med 183,5 miljoner euro. I Sverige är den största lottovinsten (hitintills) 214 miljoner kronor. Man kan alltså ha stor tur och vinna pengar som kommer förändra ens liv för alltid! Och även om man inte slår dessa rekord så är vinsterna inom lottospel stora nog för att dra ut på resa, göra drömrenoveringen eller spara till framtiden.