Gör det enkelt, ta hjälp med flyttstädning

Gör det enkelt, ta hjälp med flyttstädning

Att flytta är en jobbig process nog som den är, att behöva ta hand som själva städningen tillhör dessutom det kanske allra tråkigaste. Inte nog med att allt ska plockas ner och packas in i lådor och annat, när lägenheten är börjar se tom ut och allt är klart för flytten är det dessutom dags för själva städningen.

Ingen vill komma som nyinflyttad till ett hus eller lägenhet och hitta smuts eller annat i den nya bostaden. Det är god kutym och står även i de flesta avtalen numer att det ska vara flyttstädat i samband med att en ny person tar över en bostad. Men om du vill slippa att själv kräla runt på alla fyra med trasor i händerna och skurhinkar överallt i lägenheten så finns det hjälp att tillgå.

En mängd olika städbolag är redo och villiga att hjälpa dig med den tråkigaste biten så att du kan fokusera på det roliga med flytten istället, som att göra dig av med grejer du inte behöver och att planera för hur det ska se ut i ditt kommande hem. Att passa på att slänga saker man inte behöver brukar vara en av de absolut positivaste sakerna med att flytta.

Offerter och prisförslag

Hitta några bolag som du tror kan göra ett bra och pålitligt jobb genom att klicka här. Be om referenser och prisförslag. Var och tydlig i din egen specifikation. Hitta en bra checklista som du kan utgå från och se till att allt kommer med. Städbolaget kommer bara städa det som står på listan och det vore ju trist att i slutändan behöva lägga till betalning för något som de sannolikt hade gjort till det överenskomna priset men som de nu kan ta betalt för som till exempel bakom kylskåp, ugnen, fönstren eller under badkaret.

Städgarantin brukar gälla i ungefär 10 dagar, även det är en förhandlingsfråga, så se till att inte anlita städningen för tidigt utan vänta till de absolut sista dagarna. Gå sedan igenom med städbolaget så att allt är i sin ordning, du kan inte släppa iväg dem utan en slutbesiktning och sedan komma dagen efter och hävda att allt inte utförts på rätt sätt och enligt avtalet.