Vem kan gynnas av mer flexibilitet vid lån?

Blogg

Flexibiliteten är ofta en viktig aspekt att ta i beaktande när det kommer till valet av finansiella produkter. Allra viktigast är denna faktor när du är i behov av att låna pengar. Du kan få lite mer flexibilitet vid lån genom att använda dig av en kontokredit istället för ett vanligt banklån. Men vilka kundgrupper kan då gynnas lite mer än andra av denna lösning? Läs vidare så får du svaret!

4 kundgrupper som gynnas mer av stor flexibilitet vid lån

Några exempel på kundgrupper som kan gynnas lite extra av mer flexibilitet vid lån är:

 • Entreprenörer och småföretagare. Entreprenörer och småföretagare utgör tillsammans en kundgrupp som ofta har en ganska varierande inkomst från en månad till en annan. Dessutom kan de ofta drabbas av oförutsedda utgifter som skyndsamt behöver betalas. Därför kan dessa personer gynnas av att låna pengar på ett lite mer flexibelt sätt. Genom att göra detta kan de betala ränta på de pengar som de använder och använda krediten vid behov för att hantera sitt privata kassaflöde.
 • Personer med oväntade räkningar. En annan kundgrupp som kan gynnas av lite mer flexibilitet vid lån är personer som har oväntade räkningar att betala. Nödsituationer och oförutsedda utgifter tenderar att dyka upp ur det blå och utan förvarning. Därmed kan de ta även den mest ekonomiska personen på sängen när de plötsligt uppenbarar sig. Därmed är även denna grupp av personer en kundgrupp som kan vilja ha en kontokredit för oförutsedda utgifter.
 • Personer som planerar större inköp. Även personer som planerar att göra stora inköp inom en snar framtid kan vilja låna pengar på ett lite mer flexibelt sätt. Några exempel på utgifter som kan tillhöra denna kategori är resor och bröllop. Genom att ha en kredit att nyttja vid behov kan dessa personer enklare hantera de stora utgifter som uppstår på ett smidigt sätt. De kan göra de inköp som krävs samt betala tillbaka pengarna över tid med stor flexibilitet.
 • Gigarbetare och frilansare. Sist men inte minst vill vi även belysa den kundgrupp som utgörs av gigarbetare och frilansare. Likt entreprenörer och småföretagare har dessa personer ofta en fluktuerande inkomst från en månad till en annan. Därmed kan det skapa mer flexibilitet i sin privatekonomi genom att låna pengar på ett flexibelt sätt.

Därför bör du köpa ett nyckelfärdigt attefallshus

Fastigheter

Det finns en global trend som är väldigt stark just nu, där allt fler väljer att skaffa sig en mindre och mer effektiv bostad. Dessutom väljer många svenskar att köpa en mindre fastighet att använda som huvudsaklig bostad eller som fritidsbostad. I Sverige har denna trend fått ett ansikte i och med fenomenet attefallshus.

Som du kanske känner till har dessa små byggnader fått sitt namn från den tidigare bostadsministern, Stefan Attefall. De får vara upp till 25 kvadratmeter stora och kan antingen byggas från grunden eller köpas som nyckelfärdiga hus. Det senare alternativet innebär att de är fullt utrustade och färdiga att användas redan vid leverans. Fortsätt att läsa för att få reda på vilka fördelarna med att köpa ett nyckelfärdigt attefallshus är!

3 fördelar med att köpa ett nyckelfärdigt attefallshus

Såvida du inte är duktig på att snickra och fixa gör du bäst i att köpa det lilla huset nyckelfärdigt. Genom att göra detta slipper du hålla på och krångla med ritningar, byggmaterial och liknande. Dessa är de främsta fördelarna med att göra på detta sätt:

 • Det är effektivt och bekvämt. En av de främsta fördelarna med att köpa ett nyckelfärdigt attefallshus är att det är effektivt och bekvämt att göra detta. Huset kommer då fullt utrustat och färdigt, vilket gör att du genast kan börja använda det så fort det har levererats. Detta är en stor fördel för dig som inte har den tid, de resurser och den energi som krävs för att bygga det lilla huset från grunden.
 • Det är kostnadseffektivt. En annan fördel med denna lösning är att den faktiskt även är kostnadseffektiv. Visst, den initiala kostnaden blir förstås lite högre när du köper huset nyckelfärdigt istället för att bygga det helt från grunden själv. Men samtidigt kan den totala kostnaden för projektet bli likvärdig eller lägre. Detta då du slipper anlita en massa hantverkare och liknande för att få ihop allt. Detta gör att budgeteringen av projektet förenklas en hel del.
 • Huset håller en hög kvalitet. När du köper det lilla huset nyckelfärdigt från ett företag kan du känna dig trygg med att det håller en hög kvalitet. Därmed slipper du de risker som förknippas med gör-det-själv-projekt.

Dubbelhäftande tejp häftar på bägge sidor av tejpen

Blogg

Dubbelhäftande tejp är en slags tejp som häftar på bägge sidor, därav namnet. Den kan användas för flera olika syften. Framför allt är den populär när det kommer till pyssel samt reparationer i hemmet och inom industrin. Läs vidare för att få lära dig mer om denna tejp!

Dubbelhäftande tejp kan användas till mycket mer än enbart pyssel

Ett av de mest populära användningsområdena för dubbelhäftande tejp är pyssel och knåp. Den används ofta för att fästa olika typer av föremål, såsom band, glitter och stenar, på ytor utan att lämna något kladd på ytan. Dessutom kan tejpen användas för att fästa papper och andra saker på väggar, trä och andra ytor utan att skada dessa. Den kan även användas för att skapa 3D-effekter när du ägnar dig åt till exempel scrapbooking eller tillverkar egna julkort.

När det kommer till reparationer i hemmet används tejpen ofta som ett alternativ till spik och skruv. Den kan bland annat hålla uppe mindre tavlor och affischer på väggarna. Dessutom kan den laga trasiga kläder samt användes till flera andra typer av enklare reparationer.

Som om inte detta vore nog är den även flitigt använd inom industrin. Till exempel används den inom såväl tillverkning som förpackning. Bland annat använder företag sig av denna typ av tejp för att förpacka varor, hålla ihop olika delar vid montering eller till och med för att reparera maskiner.

Att tänka på när du ska använda denna sorts tejp

När du vill använda denna tejp bör du tänka på att:

 • Använda rätt sorts tejp för jobbet. När du använder dubbelhäftande tejp är det viktigt att du använder rätt sorts tejp för jobbet. Det finns nämligen flera olika varianter att välja mellan. De skiljer sig åt vad gäller hur väl de fäster, hur tjocka de är samt bredd.
 • Ytan behöver vara redo att tejpas på. En av de viktigaste sakerna att ha i åtanke är vilken yta som tejpen ska fästas på. Ytan behöver också vara ren, torr och fri från smuts och damm. Annars kommer tejpen inte fästa lika väl.
 • Fukt och extrem temperatur påverkar förmågan att fästa. Du bör tänka på ett fukt eller extrema temperaturer kan påverka tejpens förmåga att fästa negativt. Så använd hellre den i normala förhållanden avseende luftfuktighet och temperatur.

Beställ offerter för stambyte i Stockholm – så fungerar det

Fastigheter

Ett stambyte är en av dom största renoveringarna som en fastighetsägare kan stå inför. Det innebär inte bara ett stort ingrepp i fastigheten – utan det är även väldigt kostsamt. Av den anledningen kan det vara värt att ta in offerter från flera entreprenörer som erbjuder stambyte i Stockholm, för att kunna jämföra priserna och hitta det bästa alternativet.

Räkna fram ungefärligt pris på egen hand

Flera av dom entreprenörer som erbjuder stambyte i Stockholm anger att arbetet kostar mellan ca 200 000 – 300 000 kronor per lägenhet, vilket egentligen inte ger någon bra prisbild alls eftersom intervallet är så pass stort.

För att få en något tydligare bild går det att använda sig av dom entreprenörers hemsidor som har en uträknare. I en sådan går det till exempel att fylla i information, så som:

 • Hur många lägenheter som finns i fastigheten
 • Hur många badrum respektive lägenhet har

Utifrån informationen om fastigheten kan ett mer korrekt pris för ett stambyte räknas fram – men det bör såklart inte likställas med en riktig offert.

Två alternativ för att beställ offerter för stambyte i Stockholm

För att säkert veta priset för ett stambyte i Stockholm är det säkraste sättet att beställa offerter. Det kan göras på två sätt – via en offertjänst eller direkt via olika entreprenörer.

För den som vill använda en offertjänst finns flera olika att använda sig av och det är ett effektivt sätt att få flera offerter på ett enkelt sätt. Informationen som lämnas i tjänsten skickas ut till olika entreprenörer, som i sin tur skickar tillbaka prisuppgifterna.

Att själv kontakta entreprenörer för att be om offerter för ett stambyte fungerar såklart också bra. Vissa föredrar att ha direktkontakt utan mellanhänder och det finns dessutom en chans att bilda sig en egen uppfattning om företaget direkt.

Bra att veta

För att entreprenörerna ska kunna ge en korrekt offert är det vanligt att dom kommer ut till fastigheten och gör en inspektion. Även om det innebär att det tar lite längre tid innan prisuppgifterna börjar trilla in så är det bra eftersom det visar att företagen är seriösa. Ett företag som skickar ut ett prisförslag utan att ha besök fastigheten vet vare sig förutsättningar eller skick – vilket skulle kunna innebära att fastighetsägaren får betala ett överpris.

Bra kommunikation är viktigt vid ett stambyte

Blogg

Det finns många rörliga delar som är involverade i processen att utföra ett stambyte. Därför är det viktigt med bra kommunikation mellan de olika parter som är inblandade i arbetet. På så vis kan man säkerställa att resultatet av det hela blir bra. Läs vidare så berättar vi mer!

Ett stambyte kan behöva göras när rören har gått sönder

I vissa fall behöver man helt enkelt byta ut hela röret istället för att enbart laga det. Detta kan bland annat vara nödvändigt om röret ifråga är allvarligt skadad och därav inte kan repareras. Då behöver man utföra ett så kallat stambyte, vilket innebär att röret byts ut och ersätts med ett nytt.

Att byta stammarna i en fastighet kan ofta vara en komplex och ganska kostsam process. Samtidigt är det viktigt att den görs med jämna mellanrum. Detta för att rörsystemet ska vara så fungerande och pålitligt som bara är möjligt. Det är bland annat viktigt att ta itu med de eventuella problem kopplade till rören som upptäcks så snart dessa identifieras. På så vis kan man förhindra ytterligare skador på rören och än mer kostsamma reparationer.

För att sammanfatta det hela är ett stambyte en viktig process som går ut på att byta ut rören i en fastighet. Detta kan vara såväl avloppsrör som vattenledningar och andra typer av stammar. Detta kan bland annat behöva göras till följd av skador på rören. Men med tiden behöver det göras eftersom rörsystemet inte har en oändlig livslängd.

Därför är kommunikationen så viktig när stammarna ska bytas ut

När det kommer till kommunikationen i samband med ett stambyte ligger det till så här:

 • Tidsschemat och andra aspekter är intressanta för de boende. Projektets fortlöpande och tidsschema är intressant för de boende i fastigheten.
 • De boende bör involveras och meddelas. Det är viktigt att involvera de boende eftersom det är deras bostäder som ska renoveras.
 • Kommunikationen bör vara löpande under projektets gång. Kommunikationen bör löpa på smidigt under hela renoveringens gång för att undvika förvirring och frustration.
 • Kommunikation sparar tid. Ju mer information som förmedlas vidare till de boende av entreprenören eller projektledaren desto mindre tid behöver entreprenören ägna åt att svara på frågor.

Fyra steg till att hitta billiga mobilabonnemang

Blogg

Varför betala mer än nödvändigt? Det finns flera billiga mobilabonnemang med priser kring 50 – 100 kronor per månad. Det finns till och med de som är helt gratis… Här presenteras fyra steg till de lägsta priserna.

Gratis – Men med en hake…

Det finns minst en operatör i Sverige som erbjuder gratis mobilabonnemang. Det enda som betalas är en avgift för att SIM-kortet ska skickas ut. Men eftersom det är gratis finns mycket stora begränsningar för dess användningsområde. Ett begränsat antal samtal, sms och surfmängd ingår. Det är framförallt ett sätt för operatören att få nya kunder som sedan förhoppningsvis köper mer surfmängd eller växlar upp till större abonnemang.

Billiga mobilabonnemang – Har väldigt lite surf

Att det är stor skillnad i pris mellan olika mobilabonnemang beror primärt på hur mycket surf som ingår. Flera operatörer erbjuder 1 – 2 GB som lägst vilket innebär att månadskostnaden blir under 100 kronor. Det är självklart mer bekvämt att ha tillgång till internet var som helst – men är det värt det? WiFi finns idag tillgängligt på väldigt många offentliga platser och kan därmed utnyttjas istället för mobildata.

 • Bibliotek
 • Butikskedjor
 • Caféer
 • Bussar
 • Tåg
 • Arbetsplatser
 • Hemmet

Teckna abonnemang där extrasurf ingår

Som förklarats ovan har billiga mobilabonnemang väldigt lite surf. Att klara sig på exempelvis 3 GB per månad är för många svårt. Ett alternativ är att välja en operatör som ger välkomstsurf till alla nya kunder samt att surfen sparas månad till månad.

Exempel:

Anna räknar ut att hon behöver 8 GB per månad. Hon jämför på sidan Billiga Mobilabonnemang och bestämmer sig för en operatör som erbjuder 4GB per månad för ca 100 kronor. När hon blir kund får hon även 50 GB i välkomstpresent. Eftersom surfen sparas varje månad kan dessa 50 GB användas under lång tid. Hon betalar för 4GB varje månad och tar 4GB från sin pott varje månad. På så vis räcker det med denna lägre surfmängd i ett helt år.

Ge hela familjen billiga abonnemang

Familjeabonnemang är det allra bästa alternativet för att ge alla i familjen billiga mobilabonnemang. Detta förutsatt att stor surfmängd önskas samt att det är många (helst minst 4 personer) som är inom samma familj/grupp.

Tecknas exempelvis fri surf som huvudabonnemang kommer samtliga familjemedlemmar få tillgång till fri surf. Detta mot en fast extrakostnad per person. Det innebär därmed att familjens totala kostnad för mobilabonnemangen blir lägre – om priset räknas ut per person.

Stora möjligheter i Norge för stafettläkare från Sverige

Blogg

Sjukvårdssystemet i Norge påminner i mångt och mycket om vårt svenska dito. Den privata sektorn inom vården är förvisso inte obefintlig men åtminstone väldigt liten i förhållande till den övriga delen. De allra flesta norrmän får sin vård genom det offentliga sjukvårdssystemet – det som lockar med den privata vården är främst de kortare väntetiderna. Likheterna mellan det norska och det svenska systemet gör att det finns stora möjligheter i Norge för stafettläkare från Sverige. Läs vidare så berättar vi mer!

Intressant fakta om den norska sjukvården

Den vård som vårdtagare får inom den offentliga vården i Norge håller samma höga kvalitet som inom den privata vårdsektorn. Faktum är att Norges sjukvårdssystem anses vara ett av de allra bästa i hela den vida världen. Landets sjukvårdsmyndighet är den instans som ansvarar för att erbjuda alla en god vård, oavsett faktorer såsom ålder, etnicitet och kön. Inte heller det område där patienten har valt att bosätta sig eller dennes inkomst ska påverka kvaliteten på den vård som erhålls.

Om du väljer att jobba i Norge som stafettläkare kan det vara intressant att veta att:

 • De främsta dödsorsakerna i landet är hjärt-kärlsjukdom och cancer.
 • Norge har en relativt hög förekomst av narkotikarelaterad dödlighet, med omkring 260 sådana dödsfall om året.
 • Trots att vi har en bild av norrmännen som väldigt friska och hurtiga är fetma ett ökande problem i landet. Detta tros bero på att invånarna inte är tillräckligt fysiskt aktiva och konsumerar alltför mycket socker.
 • Omkring var tionde norrman röker dagligen och även förekomsten av lungcancer fortsätter att öka. Särskilt tydlig är ökningen bland kvinnor.
 • Mellan 80 000 och 100 000 personer i Norge lider av demens.

Enkelt att jobba i Norge som stafettläkare via bemanningsbolag

Det enklaste sättet att börja arbeta som läkare på den norska sidan är att bli konsult hos ett bemanningsbolag. Du får då möjligheten att jobba i Norge som stafettläkare. Detta är fördelaktigt för dig som arbetstagare då du bland annat får:

 • en skälig ersättning för ditt arbete
 • stor flexibilitet och frihet
 • möjlighet till personlig utveckling
 • avlastning vad gäller administrativt arbete.

Catering i Stockholm löser många vanliga problem

Blogg

Efterfrågan på catering i Stockholm har ökat mycket på senare år. Detta har att göra med att såväl privatpersoner som företag i allt högre utsträckning efterfrågar cateringtjänster i huvudstaden. Anledningen till detta är helt enkelt att dessa tjänster löser många vanliga problem som har att göra med matleveranser och servering av gäster. I den här artikeln avslöjar vi vilka några av dessa är och varför du bör ordna dina matleveranser på detta sätt.

De problem som företag inom catering i Stockholm löser åt dig

Det finns såklart många olika skäl till att företag och privatpersoner beställer catering i Stockholm. De företag som är verksamma i denna bransch löser som sagt många problem kopplade till servering och matleveranser. Till exempel kan de hjälpa dig att servera ett större antal gäster eller kunder och imponera på dessa. Men det finns även ytterligare fördelar med att beställa cateringtjänster.

Din lokala cateringfirma kan bland annat lösa följande problem åt dig:

 • Val av tema. När du har en fest eller något annat slags event är det viktigt att du har ett tema. Men att välja ett sådant kan ibland vara allt annat än lätt. Ska du till exempel stå värd för en hawaiiansk luau eller något som mer liknar en nobelmiddag? Detta är alltså ett av de problem som du kan få hjälp med att lösa utan att behöva slita ditt hår.
 • Sammansättning av meny. De företag som jobbar med catering i Stockholm är såklart experter på att laga mat och att ta fram menyer. Det innebär att de även kan hjälpa dig att sätta samman en fantastisk meny som kommer imponera på dina gäster. Menyn kan sättas samman utifrån dina specifika önskemål och preferenser. Den kan även anpassas utifrån din budget och andra begränsande faktorer.
 • Snygg uppläggning av maten. Det är viktigt att maten presenteras på ett trevligt sätt. Därför är en snygg uppläggning en viktig faktor för en lyckad måltid. Även detta är alltså något som du kan få hjälp med av din lokala cateringleverantör. Denne har generellt sett stenkoll på allt som har att göra med färgpaletter, uppläggning och snygga presentationer av rätter.

Köp fastighetsboxar till lägsta pris på nätet

Blogg

Är du en fastighetsägare eller medlem i en bostadsrättsförening? I sådana fall ligger det i ditt intresse att kunna köpa fastighetsboxar till lägsta pris. För precis som fallet är med alla andra sorters produkter vill du såklart undvika att betala överpris även när det gäller inköp av dessa boxar. Så vill ni köpa fastighetsboxar till lägsta pris läs vidare för att få tips och råd kring hur du kan göra en bättre affär!

Så kan du köpa fastighetsboxar till lägsta pris online

Postboxar av detta slag kan placeras såväl inomhus i trapphus som utomhus, utanför fastigheten. Om ni äger en ny fastighet utan ett befintligt system för postutdelning bör ni försöka införskaffa fastighetsboxar till lägsta pris möjligt. Detsamma gäller om ni ska ersätta det befintliga systemet för postutdelning, såsom brevinkast monterade på lägenhetsdörrar.

Men hur går man då tillväga rent praktiskt för att hitta bra priser på dessa postboxar? Svaret är att de bästa och billigaste boxarna kan klickas hem via nätet. Där finns nämligen ett brett utbud av produkter av detta slag, precis som fallet är med andra sorters varor och tjänster. Därmed kan ni som bostadsrättsförening eller fastighetsägare välja att titta på de boxar som har ett lägre pris. Genom att göra detta kan ni göra en riktigt bra affär!

Att tänka på vid inköp av postboxar via nätet

Det finns vissa saker som du bör tänka på när du köper in postboxar online. För även om du hittar bra fastighetsboxar till lägsta pris möjligt på nätet behöver dessa fortfarande uppfylla vissa krav. Därför bör du ha i åtanke att boxarna ifråga bör:

 • Ha tillräckligt många postfack. Alla boende i fastigheten behöver ett eget fack att motta post i. Därför är detta en helt avgörande faktor att väga in i beslutet.
 • Uppfylla de regler och villkor som gäller. Fastighetsboxar som inte är godkända gör ju ingen nytta!
 • Vara anpassade för den tilltänkta placeringen. Ska postboxarna monteras inomhus eller utomhus? Detta är en viktig sak att klargöra innan beställningen görs. Det ställs nämligen olika krav på fastighetsboxar beroende på om de är tänkta att monteras i trapphuset eller utanför fastigheten.

Många billiga och bra operatörer för mobiltelefoni

Blogg

Marknaden för mobiltelefoni är idag större än någonsin tidigare. Det finns dessutom många aktörer som verkar på den och därmed flera alternativ att välja bland. Därmed är det idag ganska lätt att hitta billiga och bra operatörer som tillhandahåller bra tjänster. Trots detta kan du ändå behöva vissa tips att följa. Därför tillhandahåller vi här ett slags rättesnöre för dig att förhålla dig till!

Några exempel på de operatörer som du har att välja mellan

När du väljer mellan olika operatörer för mobiltelefoni finns det många variabler att ha i åtanke. Därför kan det vara knepigt att försöka lista ut vilken som är den allra bästa mobiloperatören för just dig. Många av de större telekombolagen erbjuder nämligen en bra täckning och förmånliga villkor. Därför väljer många konsumenter att teckna avtal med till exempel Telia, Tele2, Comviq, Tre eller Telenor.

Men det finns även många andra, lite mindre alternativ att välja mellan. Några exempel på sådana är:

 • Chilimobil
 • Vimla
 • Hallon
 • My Beat
 • Fello
 • Karma Mobil
 • Fibio
 • Halebop
 • Telness
 • Tellus
 • Katshing

Därför bör du inte hoppa rakt in i ett avtal med första bästa mobiloperatör. Ta istället din tid och gör lite efterforskningar. För genom att undersöka saken lite mer i detalj kommer du kanske kunna välja ett än bättre alternativ!

Så väljer du rätt mobiloperatör för ditt behov

Det finns med andra ord dussintals leverantörer att välja bland. Och tack vare att konkurrensen har hårdnat så pass mycket på senare år är det i mångt och mycket konsumentens marknad. Men det stora urvalet gör det även lite svårare för dig som konsument att sålla agnarna från vetet.

Det finns såklart vissa knep som du kan ta till för att hitta rätt mobiloperatör. När du väljer mellan olika operatörer bör du bland annat göra ditt val utifrån följande faktorer:

 • Välj en leverantör som erbjuder mobilabonnemang i din prisklass.
 • De mindre mobiloperatörerna har ofta billigare abonnemang.
 • Se till att täckningen för det nätverk som du väljer är god i ditt område.
 • Kolla vilka kampanjerbjudanden de erbjuder på mobiler och mobiltillbehör.
 • Välj ett abonnemang med tillräckligt mycket surf för ditt behov.
 • 1
 • 2
 • 4