Fyra steg till att hitta billiga mobilabonnemang

Blogg

Varför betala mer än nödvändigt? Det finns flera billiga mobilabonnemang med priser kring 50 – 100 kronor per månad. Det finns till och med de som är helt gratis… Här presenteras fyra steg till de lägsta priserna.

Gratis – Men med en hake…

Det finns minst en operatör i Sverige som erbjuder gratis mobilabonnemang. Det enda som betalas är en avgift för att SIM-kortet ska skickas ut. Men eftersom det är gratis finns mycket stora begränsningar för dess användningsområde. Ett begränsat antal samtal, sms och surfmängd ingår. Det är framförallt ett sätt för operatören att få nya kunder som sedan förhoppningsvis köper mer surfmängd eller växlar upp till större abonnemang.

Billiga mobilabonnemang – Har väldigt lite surf

Att det är stor skillnad i pris mellan olika mobilabonnemang beror primärt på hur mycket surf som ingår. Flera operatörer erbjuder 1 – 2 GB som lägst vilket innebär att månadskostnaden blir under 100 kronor. Det är självklart mer bekvämt att ha tillgång till internet var som helst – men är det värt det? WiFi finns idag tillgängligt på väldigt många offentliga platser och kan därmed utnyttjas istället för mobildata.

 • Bibliotek
 • Butikskedjor
 • Caféer
 • Bussar
 • Tåg
 • Arbetsplatser
 • Hemmet

Teckna abonnemang där extrasurf ingår

Som förklarats ovan har billiga mobilabonnemang väldigt lite surf. Att klara sig på exempelvis 3 GB per månad är för många svårt. Ett alternativ är att välja en operatör som ger välkomstsurf till alla nya kunder samt att surfen sparas månad till månad.

Exempel:

Anna räknar ut att hon behöver 8 GB per månad. Hon jämför på sidan Billiga Mobilabonnemang och bestämmer sig för en operatör som erbjuder 4GB per månad för ca 100 kronor. När hon blir kund får hon även 50 GB i välkomstpresent. Eftersom surfen sparas varje månad kan dessa 50 GB användas under lång tid. Hon betalar för 4GB varje månad och tar 4GB från sin pott varje månad. På så vis räcker det med denna lägre surfmängd i ett helt år.

Ge hela familjen billiga abonnemang

Familjeabonnemang är det allra bästa alternativet för att ge alla i familjen billiga mobilabonnemang. Detta förutsatt att stor surfmängd önskas samt att det är många (helst minst 4 personer) som är inom samma familj/grupp.

Tecknas exempelvis fri surf som huvudabonnemang kommer samtliga familjemedlemmar få tillgång till fri surf. Detta mot en fast extrakostnad per person. Det innebär därmed att familjens totala kostnad för mobilabonnemangen blir lägre – om priset räknas ut per person.

Stora möjligheter i Norge för stafettläkare från Sverige

Blogg

Sjukvårdssystemet i Norge påminner i mångt och mycket om vårt svenska dito. Den privata sektorn inom vården är förvisso inte obefintlig men åtminstone väldigt liten i förhållande till den övriga delen. De allra flesta norrmän får sin vård genom det offentliga sjukvårdssystemet – det som lockar med den privata vården är främst de kortare väntetiderna. Likheterna mellan det norska och det svenska systemet gör att det finns stora möjligheter i Norge för stafettläkare från Sverige. Läs vidare så berättar vi mer!

Intressant fakta om den norska sjukvården

Den vård som vårdtagare får inom den offentliga vården i Norge håller samma höga kvalitet som inom den privata vårdsektorn. Faktum är att Norges sjukvårdssystem anses vara ett av de allra bästa i hela den vida världen. Landets sjukvårdsmyndighet är den instans som ansvarar för att erbjuda alla en god vård, oavsett faktorer såsom ålder, etnicitet och kön. Inte heller det område där patienten har valt att bosätta sig eller dennes inkomst ska påverka kvaliteten på den vård som erhålls.

Om du väljer att jobba i Norge som stafettläkare kan det vara intressant att veta att:

 • De främsta dödsorsakerna i landet är hjärt-kärlsjukdom och cancer.
 • Norge har en relativt hög förekomst av narkotikarelaterad dödlighet, med omkring 260 sådana dödsfall om året.
 • Trots att vi har en bild av norrmännen som väldigt friska och hurtiga är fetma ett ökande problem i landet. Detta tros bero på att invånarna inte är tillräckligt fysiskt aktiva och konsumerar alltför mycket socker.
 • Omkring var tionde norrman röker dagligen och även förekomsten av lungcancer fortsätter att öka. Särskilt tydlig är ökningen bland kvinnor.
 • Mellan 80 000 och 100 000 personer i Norge lider av demens.

Enkelt att jobba i Norge som stafettläkare via bemanningsbolag

Det enklaste sättet att börja arbeta som läkare på den norska sidan är att bli konsult hos ett bemanningsbolag. Du får då möjligheten att jobba i Norge som stafettläkare. Detta är fördelaktigt för dig som arbetstagare då du bland annat får:

 • en skälig ersättning för ditt arbete
 • stor flexibilitet och frihet
 • möjlighet till personlig utveckling
 • avlastning vad gäller administrativt arbete.

Catering i Stockholm löser många vanliga problem

Blogg

Efterfrågan på catering i Stockholm har ökat mycket på senare år. Detta har att göra med att såväl privatpersoner som företag i allt högre utsträckning efterfrågar cateringtjänster i huvudstaden. Anledningen till detta är helt enkelt att dessa tjänster löser många vanliga problem som har att göra med matleveranser och servering av gäster. I den här artikeln avslöjar vi vilka några av dessa är och varför du bör ordna dina matleveranser på detta sätt.

De problem som företag inom catering i Stockholm löser åt dig

Det finns såklart många olika skäl till att företag och privatpersoner beställer catering i Stockholm. De företag som är verksamma i denna bransch löser som sagt många problem kopplade till servering och matleveranser. Till exempel kan de hjälpa dig att servera ett större antal gäster eller kunder och imponera på dessa. Men det finns även ytterligare fördelar med att beställa cateringtjänster.

Din lokala cateringfirma kan bland annat lösa följande problem åt dig:

 • Val av tema. När du har en fest eller något annat slags event är det viktigt att du har ett tema. Men att välja ett sådant kan ibland vara allt annat än lätt. Ska du till exempel stå värd för en hawaiiansk luau eller något som mer liknar en nobelmiddag? Detta är alltså ett av de problem som du kan få hjälp med att lösa utan att behöva slita ditt hår.
 • Sammansättning av meny. De företag som jobbar med catering i Stockholm är såklart experter på att laga mat och att ta fram menyer. Det innebär att de även kan hjälpa dig att sätta samman en fantastisk meny som kommer imponera på dina gäster. Menyn kan sättas samman utifrån dina specifika önskemål och preferenser. Den kan även anpassas utifrån din budget och andra begränsande faktorer.
 • Snygg uppläggning av maten. Det är viktigt att maten presenteras på ett trevligt sätt. Därför är en snygg uppläggning en viktig faktor för en lyckad måltid. Även detta är alltså något som du kan få hjälp med av din lokala cateringleverantör. Denne har generellt sett stenkoll på allt som har att göra med färgpaletter, uppläggning och snygga presentationer av rätter.

Köp fastighetsboxar till lägsta pris på nätet

Blogg

Är du en fastighetsägare eller medlem i en bostadsrättsförening? I sådana fall ligger det i ditt intresse att kunna köpa fastighetsboxar till lägsta pris. För precis som fallet är med alla andra sorters produkter vill du såklart undvika att betala överpris även när det gäller inköp av dessa boxar. Så vill ni köpa fastighetsboxar till lägsta pris läs vidare för att få tips och råd kring hur du kan göra en bättre affär!

Så kan du köpa fastighetsboxar till lägsta pris online

Postboxar av detta slag kan placeras såväl inomhus i trapphus som utomhus, utanför fastigheten. Om ni äger en ny fastighet utan ett befintligt system för postutdelning bör ni försöka införskaffa fastighetsboxar till lägsta pris möjligt. Detsamma gäller om ni ska ersätta det befintliga systemet för postutdelning, såsom brevinkast monterade på lägenhetsdörrar.

Men hur går man då tillväga rent praktiskt för att hitta bra priser på dessa postboxar? Svaret är att de bästa och billigaste boxarna kan klickas hem via nätet. Där finns nämligen ett brett utbud av produkter av detta slag, precis som fallet är med andra sorters varor och tjänster. Därmed kan ni som bostadsrättsförening eller fastighetsägare välja att titta på de boxar som har ett lägre pris. Genom att göra detta kan ni göra en riktigt bra affär!

Att tänka på vid inköp av postboxar via nätet

Det finns vissa saker som du bör tänka på när du köper in postboxar online. För även om du hittar bra fastighetsboxar till lägsta pris möjligt på nätet behöver dessa fortfarande uppfylla vissa krav. Därför bör du ha i åtanke att boxarna ifråga bör:

 • Ha tillräckligt många postfack. Alla boende i fastigheten behöver ett eget fack att motta post i. Därför är detta en helt avgörande faktor att väga in i beslutet.
 • Uppfylla de regler och villkor som gäller. Fastighetsboxar som inte är godkända gör ju ingen nytta!
 • Vara anpassade för den tilltänkta placeringen. Ska postboxarna monteras inomhus eller utomhus? Detta är en viktig sak att klargöra innan beställningen görs. Det ställs nämligen olika krav på fastighetsboxar beroende på om de är tänkta att monteras i trapphuset eller utanför fastigheten.

Många billiga och bra operatörer för mobiltelefoni

Blogg

Marknaden för mobiltelefoni är idag större än någonsin tidigare. Det finns dessutom många aktörer som verkar på den och därmed flera alternativ att välja bland. Därmed är det idag ganska lätt att hitta billiga och bra operatörer som tillhandahåller bra tjänster. Trots detta kan du ändå behöva vissa tips att följa. Därför tillhandahåller vi här ett slags rättesnöre för dig att förhålla dig till!

Några exempel på de operatörer som du har att välja mellan

När du väljer mellan olika operatörer för mobiltelefoni finns det många variabler att ha i åtanke. Därför kan det vara knepigt att försöka lista ut vilken som är den allra bästa mobiloperatören för just dig. Många av de större telekombolagen erbjuder nämligen en bra täckning och förmånliga villkor. Därför väljer många konsumenter att teckna avtal med till exempel Telia, Tele2, Comviq, Tre eller Telenor.

Men det finns även många andra, lite mindre alternativ att välja mellan. Några exempel på sådana är:

 • Chilimobil
 • Vimla
 • Hallon
 • My Beat
 • Fello
 • Karma Mobil
 • Fibio
 • Halebop
 • Telness
 • Tellus
 • Katshing

Därför bör du inte hoppa rakt in i ett avtal med första bästa mobiloperatör. Ta istället din tid och gör lite efterforskningar. För genom att undersöka saken lite mer i detalj kommer du kanske kunna välja ett än bättre alternativ!

Så väljer du rätt mobiloperatör för ditt behov

Det finns med andra ord dussintals leverantörer att välja bland. Och tack vare att konkurrensen har hårdnat så pass mycket på senare år är det i mångt och mycket konsumentens marknad. Men det stora urvalet gör det även lite svårare för dig som konsument att sålla agnarna från vetet.

Det finns såklart vissa knep som du kan ta till för att hitta rätt mobiloperatör. När du väljer mellan olika operatörer bör du bland annat göra ditt val utifrån följande faktorer:

 • Välj en leverantör som erbjuder mobilabonnemang i din prisklass.
 • De mindre mobiloperatörerna har ofta billigare abonnemang.
 • Se till att täckningen för det nätverk som du väljer är god i ditt område.
 • Kolla vilka kampanjerbjudanden de erbjuder på mobiler och mobiltillbehör.
 • Välj ett abonnemang med tillräckligt mycket surf för ditt behov.

Gör det enkelt, ta hjälp med flyttstädning

Flyttstädning

Gör det enkelt, ta hjälp med flyttstädning

Att flytta är en jobbig process nog som den är, att behöva ta hand som själva städningen tillhör dessutom det kanske allra tråkigaste. Inte nog med att allt ska plockas ner och packas in i lådor och annat, när lägenheten är börjar se tom ut och allt är klart för flytten är det dessutom dags för själva städningen.

Ingen vill komma som nyinflyttad till ett hus eller lägenhet och hitta smuts eller annat i den nya bostaden. Det är god kutym och står även i de flesta avtalen numer att det ska vara flyttstädat i samband med att en ny person tar över en bostad. Men om du vill slippa att själv kräla runt på alla fyra med trasor i händerna och skurhinkar överallt i lägenheten så finns det hjälp att tillgå.

En mängd olika städbolag är redo och villiga att hjälpa dig med den tråkigaste biten så att du kan fokusera på det roliga med flytten istället, som att göra dig av med grejer du inte behöver och att planera för hur det ska se ut i ditt kommande hem. Att passa på att slänga saker man inte behöver brukar vara en av de absolut positivaste sakerna med att flytta.

Offerter och prisförslag

Hitta några bolag som du tror kan göra ett bra och pålitligt jobb genom att klicka här. Be om referenser och prisförslag. Var och tydlig i din egen specifikation. Hitta en bra checklista som du kan utgå från och se till att allt kommer med. Städbolaget kommer bara städa det som står på listan och det vore ju trist att i slutändan behöva lägga till betalning för något som de sannolikt hade gjort till det överenskomna priset men som de nu kan ta betalt för som till exempel bakom kylskåp, ugnen, fönstren eller under badkaret.

Städgarantin brukar gälla i ungefär 10 dagar, även det är en förhandlingsfråga, så se till att inte anlita städningen för tidigt utan vänta till de absolut sista dagarna. Gå sedan igenom med städbolaget så att allt är i sin ordning, du kan inte släppa iväg dem utan en slutbesiktning och sedan komma dagen efter och hävda att allt inte utförts på rätt sätt och enligt avtalet.

Assistansanordnare – Vilka är alternativen?

Tjänster

I Sverige finns drygt 1800 assistansanordnare och för de som inte väljer att anordna sin assistans på egen hand behöver ett val ske gällande vilka som ska ge denna assistans. Det finns flera olika former av anordnare att välja på. Att hitta via en assistansförmedling kan vara riktigt effektivt.

Valet sker efter att assistans beviljats – men kan ändras

Det är när personlig assistans beviljats som valet av assistansanordnare ska ske. Man kan välja att låta kommunen genomföra hjälpen eller välja något av de företag som kommunen har avtal med. Via handläggaren på kommunen går det att få listor på alla de assistansanordnare som har avtal. Dessa går även ofta att hitta på kommunens hemsida. Oavsett vilka som väljs till anordnare kan detta alltid ändras efterhand. Däremot kan det finnas en uppsägningstid som innebär att byte inte kan ske från en dag till en annan. Det är därför viktigt att kontrollera eventuell uppsägningstid innan ett avtal skrivs.

Privat vårdföretag

Statistik från Försäkringskassan visar att de flesta väljer ett privat vårdföretag. Det är även här som den största valfriheten finns då en del företag specialiserat sig mot viss problematik och andra har anpassade tjänster som tilltalar vissa målgrupper.

Kommun

Efter privat vårdföretag kommer kommunen som vanligaste assistansanordnare. Det går att aktivt välja kommunen som anordnare i vårdvalet. De som däremot inte gör ett aktivt val får även kommunen. Kommunen kan i sin tur lägga ut arbetet på ett privat företag. Så i teorin kan en person som valt ett specifikt privat företag få samma vårdföretag som de som valt att få det via kommun. Även om chansen att det händer är liten.

Assistanskooperativ väljs av ett par procent

Det alternativ som enbart någon procent väljer är att få assistansen via ett assistanskooperativ. Det är en ekonomisk förening som därmed är assistansanordnare för samtliga medlemmar. Föreningen i sin tur kan köpa in vård från olika privata aktörer. En fördel är att de boende kan hjälpa och stödja varandra och att samarbeten kan ske på ett helt annat plan än annars.

Vad är bäst?

Vad som är bäst beror helt på behov och önskemål. För vissa är det en trygghet att veta att kommunen är ansvarig för vården och att man kan lämna eventuella klagomål till kommunen istället för ett privat företag. För andra är flexibiliteten hos flera privata företag det som väger tyngst. Kooperativet har sin fördel i samarbeten och stordrift.

Inbrotten ökar i Stockholm – Så här skyddar du dig

El

Inbrotten ökar i Stockholm – Så här skyddar du dig

17000 bostadsinbrott skedde i Sverige under 2018, en minskning mot året innan i landet i stort men en ökning i Stockholm. Värst var det i Järfälla i Stockholm där antalet inbrott ökade med mer än 80% på ett år. Samtidigt är det endast 3% av inbrotten som klaras upp till den nivån att en gärningsman blir lagförd.

Hemlarm

Allt fler väljer att skaffa hemlarm för att skydda sig mot inbrott. Man brukar säga att man inte löser problemet med hjälp av ett larm men att man flyttar problemet till grannen. Det är också en anledning till att när ett hushåll i ett område skaffat hemlarm kommer snart fler att göra det.

Flera sätt att skydda sig mot inbrott

Det finns flera sätt att skydda sig mot inbrott och här delar vi med oss av ett par tips som kanske passar just dig.

 • Skaffa ett hemlarm i toppklass
 • Skaffa ett enkelt hemlarm
 • Säkerhetsdörrar och fönsterlås

Hemlarm i toppklass

Det finns ett antal aktörer på marknaden som erbjuder en premiumvariant av hemlarm. Då ingår alltid att en elektriker, alltså en larmtekniker, kommer hem till er och installerar larmet. Ni kan få både rörelsedetektorer och kameror som i vissa fall går att koppla till en app i telefonen.

Enklare hemlarm

I detaljhandeln går det att köpa hemlarm som i princip är en sensor du monterar vid dörren som larmar med ett högt ljud om någon öppnar dörren och inte slår in koden. Du kan ibland behöva ta hjälp av en elektriker på egen hand för själva installationen med resten kan du sen sköta själv.

Säkerhetsdörrar

För den som inte vill skaffa ett larm kan man välja en annan väg. Genom att köpa och montera in säkerhetsdörrar och fönsterlås kommer du inte skrämma bort tjuven med en larmskylt men du kan troligen hindra dem från att komma in. Här kommer du inte behöva hjälp av en elektriker men i många fall en snickare som kan montera åt dig.

Engångskostnad eller månadsavgift

Väljer du en lösning med hemlarm kommer den stora kostnaden vara månadsavgiften. Väljer du att montera in säkerhetsklassade dörrar är det en engångskostnad och sen inga löpande utgifter. Kostnaden påverkar givetvis vad man beslutar sig för men frågan om vad som känns tryggt är givetvis det viktigaste att svara på.

Mingelmat i Stockholm för alla tillfällen

underhållning

Oavsett om du fortfarande går i skolan och mat till mingel i huvudsak innebär öl, sprit och pizza, kan du överraska dina gäster genom att erbjuda dem mingelmat i Stockholm ur den högre skolan. Varför inte fyllda svampar, baconlindade musslor eller annan plockmat att äta samtidigt som ni pratar om ditten och datten?! Denna typ av mat kommer få dina vänner att flockas kring det bord där mingelmaten är placerad likt en flock hungriga vargar kring en fårhage.

Nuförtiden finns det en hel del god mingelmat i Stockholm att lägga vantarna på för den som vet var man ska leta. Och visst kan man kanske hävda att sådan sällan hör hemma i listan över hälsosam mat som bör ätas av den som kämpar med vikten. Den blir dock vad man gör det till och om den består av färska och lokalproducerade ingredienser räcker det gott för oss! Det finns alltid någon anledning att fira, oavsett om det rör sig om julafton, nyårsafton, någon annan högtid, en årsdag eller en födelsedag. Eller varför inte lyxa till det med lite mingelmat en helt vanlig fredag mitt i den mörka hösten!?

Exempel på mingelmat att sätta tänderna i

Det finns som vi redan har nämnt många olika rätter att välja mellan när det kommer till god mingelmat i Stockholm. Med det sagt kan vi inte räkna upp alla dessa här, utan vi nöjer oss med att presentera ett fåtal av de rätter som kan komma på tal när du står som värd för ett mingel.

Du kan säkert själv komma att tänka på en hel rad olika slags snacks och tilltugg till festen om du bara sluter ögonen och låter idéerna ploppa upp. Snittar av det lite lyxigare slaget är alltid gångbara. Den mingelmat som du väljer att servera behöver dock inte alls vara särskilt tillknäppt utan det går ofta precis lika bra att välja enklare snacks och snittar. Till exempel är tapas en rätt som är lätt att plocka till sig och alltid uppskattas av mingelgäster. Eller varför inte en klassisk bricka med ost och charkuterier? Valet av mingelmat i Stockholm är ditt!

Hitta ett assistansbolag i Skara

Personlig assistans

Eftersom det finns mängder med assistansbolag i Skara så kan det vara svårt att navigera för dig som är i behov av personlig assistans. Men du kommer troligtvis snabbt att märka om det är ett seriöst bolag som erbjuder kompetent personal.

I Skara finns det många olika assistansbolag som bedriver verksamhet inom området personlig assistans. Du som är berättigad till personlig assistans bör välja ett assistansbolag som passar just dina unika behov. De flesta aktörer på marknaden är seriösa aktörer, men det är alltid bra att vara noggrann. Ett assistansbolag som bedriver verksamhet i Skara kommun bör vara godkänd av Inspektionen för vår och omsorg. Om det är ett seriöst bolag så märker du det troligtvis fort. Utvärderar de sin verksamhet? Får du som kund vara med och utforma din personliga assistans? Det är frågor man kan ställa sig när man letar efter ett assistansbolag i Skara. Ett assistansbolag kan vara involverad i din personliga assistans i olika hög grad. Vissa tar enbart hand om det administrativa, medan andra erbjuder en helhetslösning där de tar hand om allt. Fundera på vad du vill och vad som är viktigt för just dig innan du kontaktar assistansbolag i Skara.

Personlig assistans

Efter att du hittat ett assistansbolag i Skara som passar just dig så kommer de att erbjuda personliga assistenter som ska hjälpa dig med det du behöver hjälp med. De som arbetar som personliga assistenter har ofta hög social kompetens och tycker om att arbeta med människor. Var inte rädd för att ställ krav på din personliga assistent, det är du som är arbetsledare och god kommunikation är vägen till en lyckad arbetsrelation. Du har rätt att få assistans som är anpassad efter just dina behov. Som funktionshindrad upplever man ju hinder i samhället och det är dessa hinder som din personliga assistent ska hjälpa dig att överbrygga. Med lite research och tålamod är jag säker på att du kommer att hitta ett assistansbolag i Skara som är bra för just dig. Ge det lite tid och var inte rädd för att ställa frågor och göra lite research. Lycka till!